NHL-blogi: Pulkkinen syötti ratkaisun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/07/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana seitsemän kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa oli Kari Lehtonen. Lehtonen oli huippuvireessä ja nappasi ottelussa huikeat 30/31 torjuntaa. Vaatimaton Lehtonen totesi haastattelussa pääsevänsä helpolla, kun Dallasin puolustus toimii niin hyvin. Laukauksia näyttäisi kuitenkin tulevan melkoisesti näin maallikon silmin katsottuna.

Teuvo Teräväinen oli toisena syöttäjänä lopputulokseksi jääneessä 4-2 kavennusmaalissa, kun Chicago kärsi vierastappion New Jerseylle. Teräväinen on päässyt nihkeän alkukauden jälkeen melkoiseen vireeseen. Hän on summannut tehot 2+2 kolmeen viimeiseen otteluun ja porskuttaa jo kolmen ottelun pisteputkessa. Lisääkin saa toki tulla.

Teemu Pulkkisella oli tilastojen valossa erikoinen ilta. Pulkkinen ei ollut jäällä yhdenkään maalin aikana, mutta hän syötti silti ottelun voittomaalin ja sai tehotilastoonkin merkinnän +1. Myös Leo Komarov jäi ottelussa plussalle tehotilastomerkinnällä +1, vaikka Toronto hävisikin Detroitille 1-2 jatkoajalla.

TORONTOSSA ERIKOISTEN MAALIEN ILTA

Toronto Maple Leafs hävisi toisen perättäisen pelinsä, kun Detroit Red Wings kävi nappaamassa 1-2 jatkoaikavoiton Toronton kotikaukalosta. Molempien joukkueiden maalivahdit esittivät lukuisia huipputorjuntoja, mutta kaikki ottelun maalit syntyivät kuitenkin luvattoman helposti. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 16.21, kun Henrik Zetterberg nousi kohti hyökkäysaluetta, mutta oli yksin kahta puolustajaa vastaan. Hän laukoi näpyranteen siniviivalta ja kiekko pyörähti ottelussa muuten loistavasti pelanneen James Reimerin varusteista sisään. Maali oli Zetterbergin uran 300. osuma NHL:ssä.

Toronton tasoitusmaalikin syntyi osittain maalivahdin virheestä. Detroitin veskari Petr Mrazekin ainoa takaiskumaali tuli maalin kulmalta, jonne Tyler Bodzak syötti Dion Phaneufille. Mrazek lähti hieman ennakoimaan syöttöä maalin eteen Leo Komaroville, mutta Phaneuf ratkaisikin itse. Phaneufin sutaisu kimposi veskarin varusteista ilmaan, osui hänen mailansa varteen ja meni siitä sisään.

– Se oli kova pomppu, mutta sellaista lätkä on, totesi Mrazek.

Ratkaisumaali vasta erikoinen olikin. Tomas Tatar ja Teemu Pulkkinen pääsivät pistetilastoihin vaihtopenkiltä. Tatar syötti kiekon Pulkkiselle, tämä jätti kiekon puolustaja Jakub Kindlille ja molemmat kurvasivat vaihtoon. Ykköstähdeksi valittu Kindl purjehti koko kentän läpi, ohi väsyneen torontolaiskolmikon, ja nosti kiekon etukulmasta sisään ohi hölmistyneen Reimerin.

Katso matsin parhaat palat tästä:

DALLASILLA LOISTAVA VESKARITILANNE

Kari Lehtonen torjui peräti 30/31 kertaa, kun Dallas Stars nappasi jo kauden 11 voittonsa Carolina Hurricanesin vieraana. Ottelu oli tilastojen valossa varsin tasainen kaikessa muussa paitsi maalimäärässä, joten ei liene epäilystä, että Dallas vei veskarien taiston kuten yleensäkin.

Dallasin kahden ”ykkösveskarin” maalivahtiratkaisua arvosteltiin rajusti ennen kauden alkua ja yleisesti arveltiin, että toinen suomalaisvahdeista kaupataan nopeasti. Homma on kuitenkin toiminut loistavasti. Lehtonen on napannut 5/6 voittoa ja Antti Niemi 6/8 voittoa. Aina, kun Dallas häviää, se vaihtaa molaria ja uusi voittoputki alkaa. Toistaiseksi perättäisiä tappioita ei ole tullut, joten miksi ei näin?

Katso Lehtosen ylivoimaa tästä:

Lisäjännitystä kiekkomatsien seuraamiseen tuo NordicBetin Karjala-turnaukseen keskittyvä kilpailu. Osoita Euro Hockey Tour -tietämyksesi veikkaamalla kuuden turnausmatsin lopputulokset ja voit voittaa hienoja käteispalkintoja!