NHL-blogi: Rämö loisti tähdistössä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa oli mukana yhteensä neljä suomalaista kenttäpelaajaa ja Calgaryn suomalaisveskarit, joista torjuntavuorossa oli Karri Rämö jo seitsemännen kerran perättäin. Rämö valittiin ottelun kolmostähdeksi 34/36 torjunnalla. Vaikea uskoa, että vain kolme viikkoa sitten Rämö torjui Stocktonin paidassa AHL:ssa.

Pittsburghin Olli Määttä ja Anaheimin Sami Vatanen jäivät molemmat omissa tappio-otteluissaan pisteittä ja tehotilastoissakin pykälän verran pakkaselle. Molemmille kertyi sentään taklauksia ja vastustajan laukausten blokkauksia. Joonas Donskoin San Jose vesitti Detroitin supertähti Pavel Datsyukin paluuottelun kaivamalla 2-3 vierasvoiton. Detroitin Teemu Pulkkinen maalasi 2-3 kavennusmaalin ottelun lopulla viuhuvalla lämärillä suoraan syötöstä.

RÄMÖ PITI OVIEN NOLLILLA

Kolme viikkoa sitten Calgary Flamesin tämän hetken ykkösveskari Karri Rämö pelasi AHL-liigaa Stocktonissa. Hänet tiputettiin waiver-listan kautta AHL:ään, kun hän oli hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan. Hänet nostettiin takaisin 29.10, kun Jonas Hiller loukkaantui. Rämö on kantanut ykkösveskarin vastuuta miehekkäästi siitä asti. Hän on aloittanut seitsemässä perättäisessä pelissä, mukaan lukien edellisyön 3-1 tappio Tampa Bay Lightningille. Rämö on torjunut voiton neljässä noista seitsemästä matsista.

– Olemme sitoutuneet yhden veskarin strategiaan ja sillä mennään, totesi valmentaja Bob Hartley.

Viime yön ottelussa kohuttiin etukäteen Alexander Ovechkinin tulevasta merkkipaalusta. Ovechkinin seuraava maali nostaa hänet yksinään kaikkien aikojen venäläiseksi maalintekijäksi. Ottelun kolmostähdeksi valittu Rämö kuitenkin pysäytti kaikki Ovien kolme laukausta ja oli muutenkin jatkoajalla 2-3 vierasvoittoon päättyneen ottelun herra ja hidalgo.

– Pelasimme todella hyvin tänään, totesi Rämö. – Aivan kuten eilenkin. Molemmat joukkueet olivat väsyneitä ja peli oli hidasta, mutta jaksoimme sinnitellä. Pelimme parani ottelun edetessä ja pääsimme johtoon. Olisimme tietenkin halunneet voittaa jo varsinaisella peliajalla, mutta se on peliä ja pisteet ratkaisevat.

Katso Rämön loistavia otteita tästä:

PULKKISELLE SAKOT SUKELTELUSTA, KUITTASI MAALILLA

Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkiselle langetettiin eilen pykälän 64 mukaisena lisärangaistuksena 2 000 dollarin sakot toistuvasta sukeltelusta. Pykälä 64 on otettu käyttöön turhan filmailun ehkäisemiseksi ja se on parantanut huomattavasti pelin laatua NHL:ssä. Pulkkinenkin näytti ottavan heti opikseen ja pelasi miehekkäin ottein San Jose Sharksia vastaan. Pulkkinen repi ja raastoi ja ajoi röyhkeästi maalille. Lopussa kova yritys palkittiin upealla lämärimaalilla. Joonas Donskoin ainoa tilastomerkintä oli yksi blokattu laukaus.

Pulkkisen maali syntyi ajassa 58.08, Tomas Tatarin syötöstä Detroitin pelatessa ilman maalivahtia. Pulkkinen laukoi lämärillä suoraan Tatarin poikittaissyötöstä ja kiekko kimposi puolustaja Justin Brownin luistimesta sisään.

Detroitin supertähti Pavel Datsyuk pelasi ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Datsyukin nilkka leikattiin kesäkuussa ja mies on ollut sivussa siitä lähtien. Datsyuk pelasi ottelussa 21 minuuttia ilman tehoja ja hänet arvostettiin ottelun kolmostähdeksi.

Katso Teemun maali ja muut kohokohdat tästä:

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti