NHL-blogi: Rask avasi kotivoitot nollapelillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksen puhutuimmat nimet olivat Tuukka Rask ja Iiro Pakarinen. Rask valittiin kakkostähdeksi, kun hän johdatti Bostonin kauden ensimmäiseen kotivoittoon nollapelillä. Pakarinen taas teki kauden ensimmäisen NHL-maalinsa 4-3 vierastappiossa Wildille. Mikko Koivu jatkoi pisteputkeaan yhdellä maalisyötöllä.

Antti Niemi torjui Dallasille 4-3 kotivoiton Anaheimista. Anaheim johti jo 3-0, mutta ei kyennyt pitämään johtoaan ja karu kauden alku sai jatkoa. Jussi Jokinen sai syöttöpisteen, kun Florida kaatoi Coloradon lukemin 4-1. Huono uutinen Floridalle oli Jaromir Jagrin alaraajavamma ottelun ensimmäisessä erässä. Lisäksi mainittakoon, että Buffalon Rasmus Ristolainen oli illan kolmostähti, kun joukkue kaatoi Philadelphian vieraissa 3-4 jatkoajan jälkeen. Tehoja Ristolaiselle ei kertynyt, mutta vastuuta riitti taas molempiin suuntiin 25 minuutin verran.

RASKILLE VIHDOIN KOTIVOITTO JA NOLLAPELI

Tuukka Rask torjui Boston Bruinsille kauden ensimmäisen kotivoiton kauden ensimmäisellä nollapelillään. Arizona Coyotes kaatui peräti 6-0. Ottelun ykköstähdeksi kahdella osumalla valittu David Krejci jatkoi upeaa pisteputkeaan. Hän on ollut pisteillä kauden kaikissa kahdeksassa pelissä. Tehopisteitä Krejcillä on 7+7, joilla hän on koko NHL:n pistetilaston kakkonen.

Illan hahmo oli kuitenkin peli-ilonsa löytänyt Rask, joka valittiin ottelun kakkostähdeksi 24/24 torjunnalla. Ottelu ratkesi käytännössä toisessa erässä, jossa Rask torjui kaikki 12 laukausta ja Arizonan Mike Smith laski 2/11 sisään. Boston siirtyi toisessa erässä jo 3-0 johtoon ja kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa.

– Tänään tuntui hyvältä, joten yritin vain pitää fiilistä yllä. Tottakai nollapeli saa minut näyttämään paremmalta, mutta fiilis oli kohdallaan minulla ja koko joukkueella. Joukkue näytti hyvältä ja se on hyvä perusta näiden esitysten jatkamiselle, totesi Rask pelin jälkeen.

Katso Raskin kopit ja Bostonin häkit tästä:

DUCKS, EI PIDÄ NUOLAISTA ENNEN KUIN TIPAHTAA

Anaheim Ducks tuli Dallas Starsin kotiluolaan hyvin valmistautuneena, pamautti avauserässä kolme maalia Antti Niemen taakse ja näytti jo menevän menojaan. Stars ei kuitenkaan lannistunut. Niemi tilkitsi luukut ja Dallas tuli toisessa erässä tasoihin kolmella osumalla. Kolmannen erän lopuilla Ducksin keskittyminen herpaantui jatkoaikaa odotellessa. Vernon Fiddler pääsi läpiajoon kompuroivien Ducks-pelaajien välistä. Illan ykköstähti Antoine Roussel seurasi mukana ja laittoi Fiddlerin reboundin sisään maalin kulmalta ajassa 58.32.

Ducks on voittanut vain yhden pelin tällä kaudella ja Sami Vatanen on edelleen joukkueen ainoa voittomaalin tekijä. Starsin suomalaisvahdit Niemi ja Kari Lehtonen ovat yhteensä torjuneet jo seitsemän voittoa tällä kaudella.

PAKARINEN AVASI MAALITILINSÄ JA KOIVU JATKOI PUTKEAAN

Mikko Koivu sai syöttöpisteen 3-3 maaliin, joka syntyi Koivun laukauksen jälkitilanteesta, kun Minnesota Wild otti 4-3 kotivoiton Edmonton Oilersista. Koivu on ollut pisteillä jo seitsemässä perättäisessä ottelussa samaan aikaan, kun Mikael Granlund tuskailee tehottomuuttaan. Iiro Pakarinen maalasi Edmontonin 2-2 tasoituksen ja varmisteli näin pelipaikkaansa edustuskokoonpanossa.

Katso suomalaisotteita tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.