NHL-blogi: Rask vaivattomasti tähdistöön

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/06/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä yhdeksän suomalaista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Edellisessä ottelussa vasta toisen erän alussa tolppien väliin vaihdettu Tuukka Rask sai jatkaa maalilla Vancouveria vastaan. Rask kiitti vastuusta nollapelillä. 4-0 vierasvoittoon tarvittiin tällä kertaa 17/17 torjuntaa. Nashvillen Pekka Rinteellä oli vaikeampaa. Rinteen 31/36 torjuntaa riittivät vain yhteen pisteeseen vieraissa Detroitia vastaan. Detroit voitti ottelun jatkoajalla lukemin 5-4.

Kierroksen suomalaiset pistemiehet olivat Minnesotan Mikael Granlund, Toronton Leo Komarov ja Pittsburghin Olli Määttä. Granlund syötti joukkueensa voittomaalin, kun Colorado kaatui kotona lukemin 3-0. Komaroville kirjattiin kaksi syöttöpistettä 1-4 vierasvoitossa St. Louisista. Määttä teki komean rystymaalin paluuottelussaan vieraissa Los Angelesia vastaan. Määtän maali oli laiha lohtu sillä Pittsburgh hävisi ottelun lukemin 5-3.

GRANLUND SYÖTTI VOITTOMAALIN VAHINGOSSA

Minnesota Wildin Mikael Granlund merkittiin ottelun voittomaalin syöttäjäksi, kun joukkue kaatoi Colorado Avalanchen kotonaan tylysti 3-0. Nollapeliin tarvittiin tällä kertaa kaksi maalivahtia, sillä ykkösvahti Devan Dubnyk loukkasi itseään torjuntatilanteessa ottelun toisessa erässä ja maalille luisteli Darcy Kuemper. Dubnyk torjui ottelussa 11/11 laukausta ja Kuemper 9/9 laukausta. Dubnykin tilanteesta ilmoitettiin vain että kyse on alavartalovammasta. Kaivetaankohan Niklas Bäckström naftaliinista jo seuraavaan otteluun?

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 1-0 osuma syntyi, kun Granlund yritti vipata kiekkoa rystyllä maalin eteen Jason Pominvillelle, mutta kiekko kimposi Colorado-pelaajan jalasta puolustaja Matt Dumballe. Dumba pyssytti viuhuvan lämärin, jolle ottelun kakkostähdeksi 41/43 torjunnalla valittu Semyon Varlamov ei mahtanut mitään.

Katso kohokohdat tästä:

MÄÄTTÄ MAALASI PALUUOTTELUSSAAN

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä pelasi viime yönä Los Angeles Kingsia vastaan ensimmäisen ottelunsa kuuden ottelun mittaisen sairasloman jälkeen. Määttä kärsi taklaustilanteessa tulleesta ylävartalovammasta. Määttä viimeisteli Pittsburghin 2-4 kavennusmaalin ajassa 38.01, mutta joukkueelle maalista ei juurikaan lohtua ollut, sillä pisteet jäivät Los Angelesiin lukemin 5-3.

Katso Määtän maali tästä:

RASKILLE HELPOHKO NOLLAPELI

Tuukka Rask aloitti Boston Bruinsin maalilla, kun joukkue haki tyylipuhtaan 0-4 vierasvoiton Vancouver Canucksin kotiluolasta. Ottelun kolmostähdeksi 17/17 torjunnalla valittu Rask pääsi suhteellisen helpolla, sillä Vancouverilla oli koko ottelussa vain muutama todellinen tekopaikka.

– Tästä pelistä voisimme ottaa oppia sen verran, että aina ei tarvitse painaa päästä päähän tehdäkseen maaleja, totesi Rask, jonka mukaan Canucksilla oli ottelussa ehkä neljä tai viisi paikkaa. – Olimme iholla koko ajan joka puolella kenttää ja se syö melkoisesti vastustajan hyökkäyksestä. Tänään nähtiin loistava esimerkki Bruins-kiekosta.

Katso maalikooste tästä:

Lue myös:

Video: Pekka teki sen taas – uskomaton mailatorjunta

NHL-blogi: Lehtonen palasi suoraan huipulle

NHL-blogi: Calgaryssa unelmakoppeja, Barkov kellisti Columbuksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa