NHL-blogi: It’s Teuvo Time!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierros tarjosi jälleen neljä suomalaismaalia. Dallasin Kari Lehtonen torjui taas voiton, vaikka Aleksander Barkov hänet kerran yllättikin. Markus Granlund oli kokoonpanossa Calgaryn 2-5 kotitappiossa Oilersille. Tuukka Rask torjui Bostonille jo toisen perättäisen voiton heikon kauden alun jälkeen. Barkovin lisäksi suomalaisista maalasivat Leo Komarov, Teuvo Teräväinen ja kauden alkuun paluun tehnyt Olli Määttä.

TERÄVÄINEN LÖYSI JYVÄN

Teuvo Teräväisen pelipaikan etsintä jatkuu edelleen. Teräväinen pelasi kolmoskentän vasempana laiturina, kun Chicago Blackhawks niisti kotonaan kauden surkeasti aloittaneen Columbus Blue Jacketsin lukemin 4-1. Kolmoskentän sentteriksi nousi tulokas Vincent Hinostroza, joka nostettiin perjantaina farmista. Teräväinen on tällä kaudella ehtinyt jo pelata ykköskentän vasempana laiturina, kolmoskentän sentterinä ja kolmoskentän vasempana laiturina. Teräväisen onneksi hän on liian pieni maalivahdiksi.

Ketjumuutosten taustalla on kamppailuvoiman lisääminen ykkös- ja kolmoskenttään, mikä ei ehkä lupaa hyvää Teräväisen jatkolle. Ylivoima kuitenkin vielä toimii. Teräväinen viimeisteli ottelun voittomaaliksi jääneen 2-0 osuman ylivoimalla ajassa 36.40. Hän yritti antaa poikittaissyöttöä Artem Anisimoville, mutta kiekko kimmahti maaliin Columbuspakki Dalton Proutin luistimesta. Kaikki lasketaan.

Columbus on hävinnyt kaikki kuusi peliään, eikä näillä esityksillä ole helpotusta luvassa.

– En tiedä odotammeko jonkun muun tekevän työmme, vai menemmekö peleihin vain odottaen että jotain pahaa tapahtuu, totesi Columbushyökkääjä Scott Hartnell. – Minusta tuntuu, että odotamme tekemisen sijaan. Se alkaa käydä tylsäksi ja ärsyttäväksi, muuta en osaa sanoa. Alku on ollut karu ja se on noloa. Moni ennusti meidän menevän pitkälle ja nyt olemme tuhoamassa sitä heti alkuun.

Katso ottelun maalit tästä:

LEKSA OSUI TAAS, MÄÄTTÄ SAI APINAN SELÄSTÄ

Pittsburgh Penguinsin 21-vuotias suomalaispakki Olli Määttä oli ennen viime yötä tehnyt viimeksi NHL-maalin 23. lokakuuta 2014, jolloin hän maalasi viime kauden ainokaisensa. Hän palasi 2014 syöpähoidon jälkeen kaukaloihin ja joutui olkapäävamman vuoksi uudestaan telakalle. Täksi kaudeksi hän palasi 10 kuukauden tauolta.

Pittsburgh kaatoi kotonaan Toronto Maple Leafsin 2-1. Määttä viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-0 maalin ranteella puikoista ja Leo Komarov ohjasi Toronton ainokaisen maalin edestä. Ottelun kaikki maalit syntyivät ensimmäisessä erässä.

LEHTONEN MUURINA, BARKOV FLORIDAN VALOPILKKUNA!

Kari Lehtonen torjui voiton, kun Dallas Stars haki vieraspisteet Florida Panthersin kotikaukalosta lukemin 2-4. Ottelun avausmaalin viimeisteli kolmostähdeksi arvostettu Aleksander Barkov toisen erän alussa. Maali hylättiin aluksi maalivahdin häirinnän vuoksi, mutta sääntöuutuus valmentajahaaston (Coach’s challenge) jälkeen todettiin, että maalilla ollut Jaromir Jagr ei häirinnyt Lehtosta ja maali hyväksyttiin. Florida meni minuuttia myöhemmin jo 2-0 johtoon, mutta sitten heräsi Tyler Seguin. Seguin teki kaksi maalia ja syötti kaksi johdattaen Dallasin vierasvoittoon.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.