NHL-blogi: Teräväisellä ja Koivulla tehoilta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin lukuisia suomalaisia huippusuorituksia niin kenttäpelaajilta kuin maalivahdeiltakin. Jäällä nähtiin kuusitoista suomalaista kenttäpelaajaa ja neljä veskaria. Suomalaismaaleja nähtiin kuusi ja saman verran maalisyöttöjä. Jotta muste ei loppuisi kesken, keskitytään tässä jutussa ainoastaan ykköstähdiksi valittuihin suomalaispelaajiin.

Otteluidensa ykköstähdiksi valittiin viime yön kierroksella Minnesotan Mikko Koivu Rangersia vastaan, Calgaryn Karri Rämö Dallasia vastaan ja Chicagon Teuvo Teräväinen Edmontonia vastaan.

IT’S FINALLY TEUVO TIME!

Chicago Blackhawksin suomalainen suurlupaus Teuvo Teräväinen on hakenut paikkaansa Chicagon kokoonpanossa pitkin alkukautta. Pelipaikka on vaihtunut useammin kuin pelikavereilla sukat, mutta viime peleissä ykkösketjussa Marian Hossan ja Jonathan Toewsin rinnalla viilettänyt Teräväinen löi Edmonton Oilersia vastaan sellaiset näytöt pöytään, että vastuuta taitaa tulla jatkossakin.

4-0 kotivoittoon päättyneen ottelun avausmaali syntyi, kun Teräväinen antoi tarkan pystyavauksen Hossalle ja hän jatkoi Toewsille, joka viimeisteli varmasti Hossan poikittaissyötöstä. Teräväinen viimeisteli itse 2-0 osuman suoraan syötöstä ja 3-0 maalin maalinedusruuhkasta. Molempien maalien syöttäjinä olivat ketjukaverit Hossa ja Toews. Teräväinen valittiin ottelun ykköstähdeksi, Toews kakkostähdeksi ja Hossa kolmostähdeksi. Hossa oli syöttäjänä ketjun kaikissa kolmessa osumassa ja Teräväinen ja Toews syöttivät ristiin toistensa osumat.

Chicagon kohutun kakkosketjun Artemi Panarin viimeisteli loppulukemat Brent Seabrookin ja Patrik Kanen syötöistä. Edmontonin Iiro Pakarinen ja Lauri Korpikoski jäivät pisteittä.

Katso Teukan taikaa tästä:

RÄMÖ KEPITTI LEHTOSEN

Dallasissa nähtiin lukuisia huipputorjuntoja, kun Dallas Starsin Kari Lehtonen ja Calgary Flamesin Karri Rämö mittelivät taitojaan. Vaikka Lehtonen pelasikin melko hyvän pelin torjuen 24/27 laukausta, oli ottelun ykköstähdeksi 35/36 torjunnalla valittu Rämö aivan omaa luokkaansa.

Ottelun avausmaalin teki Dallasin Johnny Oduya ajassa 12.44. Tämän jälkeen Rämö sulki Calgaryn luukut ja kenttäpelaajat hoitivat loput. Calgary siirtyi jo avauserässä tavoittamattomaan 1-2 johtoasemaan ja viimeisteli loppulukemat 1-3 ottelun toisessa erässä. Dallas viritti hurjan loppukirin kolmanteen erään, mutta Rämö torjui kaikki 17 laukausta.

Katso maalikooste tästä:

KOIVU YKKÖSTÄHTENÄ, RAANTA TYRMÄTTIIN

Minnesota Wildin Mikko Koivu oli ottelun kiistaton ykköstähti, kun joukkue kaatoi kotonaan New York Rangersin tähtisikermän lukemin 5-2. Koivu viimeisteli ottelun avausmaalin ajassa 8.27 avauserän ainoalla osumalla. Toisessa erässä Matt Dumba ehti viedä Nino Niederreiterin ja Mikael Granlundin syötöistä Wildin jo 2-0 johtoon, ennen kuin Rangers kavensi 2-1:een Dominic Mooren osumalla. Kolmas erä olikin taas Koivun juhlaa. Koivu syötti ottelun voittomaalin ajassa 49.38 ja viimeisteli itse loppulukemat ajassa 57.43.

Ottelussa nähtiin myös harmillinen suomalaisloukkaantuminen, kun Marco Scandellan tulinen siniviivalämäri osui Rangersin Antti Raantaa keskelle otsaa. Kypärästä huolimatta Raanta tipahti osumasta, eikä pystynyt enää jatkamaan peliä. Raanta ehti torjua 3/4 laukausta ennen loukkaantumistaan.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Joonas Korpisalo – seuraava suomalainen supertähti?

NHL-blogi: Leijonapakille uran ensimmäinen hattutemppu

Video: Komarov ja Jokinen maalareina

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa