NHL-blogi: Teräväinen kiskaisi ratkaisun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/03/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana vain kaksi kenttäpelaajaa ja Dallasin maalivahdit, joista pelivuorossa oli Antti Niemi. Niemen ilta oli hikinen, sillä Leo Komarovin Toronto kaatoi Dallasin kotonaan lukemin 4-1. Taitaa Lehtonen päästä seuraavassa pelissä taas kokeilemaan. Komarov jäi ottelussa ilman tehoja, mutta hoiti taas oman hommansa tyylikkäästi.

Marian Hossan loukkaantumisen vuoksi Chicagon kakkoskenttään noussut Teuvo Teräväinen kiitti luottamuksesta täräyttämällä ottelun voittomaalin, kun joukkue kaatoi kotonaan Los Angelesin lukemin 4-2.

TERÄVÄINEN RATKAISIJANA

Chicago Blackhawks on raudanluja kotijoukkue. Se otti jo kuudennen perättäisen kotivoittonsa, kun Los Angeles Kings poistui kaukalosta 4-2 tappion jälkeen. Kings oli ennen matsia peräti seitsemän ottelun voittoputkessa, jonka katkaisi Teuvo Teräväinen 3-2 voittomaalillaan. Yksi ottelun avainhahmoista oli myös kakkostähdeksi 33/35 torjunnalla valittu Corey Crawford, joka piti Chicagoa pystyssä vaikeilla hetkillä ja otti muutaman todellisen loistokopin toisessa ja kolmannessa erässä.

Marian Hossa kärsii lievästä alavartalovammasta ja Teräväinen nostettiin kakkosketjuun Artem Anisimovin ja ottelun ykköstähdeksi valitun Patrik Kanen rinnalle. Yhteispeli alkoi nihkeähkösti ja kolmanteen erään lähdettiin 1-2 vierasjohdossa, mutta sitten kakkosketjun miehetkin heräsivät.

Kane toi kotijoukkueen ensin tasoihin ajassa 41.22 syntyneellä soolomaalilla. Kane sai kiekon omassa päädyssä, purjehti hyökkäyspäätyyn ja yllätti maalivahti Jonathan Quickin tulisella rannelaukauksella. Teräväisen 3-2 voittomaali syntyi maalin kulmalta ajassa 49.02 Kanen ja Anisimovin syötöistä. Kanen selän takaa tiputus Teräväiselle oli todellinen namupassi. Loppulukemat 4-2 viimeisteli Anisimov läpiajosta alivoimalla ajassa 58.27. Kakkoskentän miehet saivat tililleen yhteensä viisi tehopistettä.

Katso Teukan maali ja muut tähtihetket tästä:

NIEMELLÄ HIKINEN ILTA TORONTOSSA

Dallas Starsin Jyrki Jokipakka oli sivussa ja Kari Lehtonen vaihtopenkillä, kun joukkue kohtasi Toronto Maple Leafsin vieraissa. 4-1 kotivoittoon päättyneessä kamppailussa nähtiin silti suomalaisväriä molemmin puolin. Leo Komarov viiletti Tyler Bodzakin johtamassa ykköskentässä.

Komarov repi, raastoi ja taklasi tuttuun tyyliinsä. Peliminuutteja kertyi reilut viisitoista minuuttia, joista yli kaksi minuuttia ylivoimalla. Tehoja ei tullut ja tehomerkintäkin jäi nollatulokseen, mutta taklauksia kertyi neljä kappaletta ja aloitukset Leksa vei sataprosenttisesti. Lisäksi Komarov hankki Dallasin John Klingbergille koukkausjäähyn ottelun kolmannen erän loppuhetkillä.

Dallasin ykkösveskarin paikkaa Kari Lehtoselta hamuava Antti Niemi pelasi jo yhdeksännen pelinsä tällä kaudella, mutta jäi täydellisesti Toronton maalivahdin, ykköstähdeksi 43/44 torjunnalla valitun James Reimerin varjoon. Niemelle kertyi ottelussa 22/26 torjuntaa torjuntaprosentilla 84,6 %. Seuraavassa matsissa lienee taas Lehtosen näytön paikka.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä.

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.