NHL-blogi: Kemppainen suomalaisten valopikku

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierros oli suomalaisittain muuten hiljainen, mutta Philadelphiassa oli Kimmo Timosen ilta. Timosen tribuuttivideo esitettiin yleisölle, vanhat pelikaverit kertoivat Kimelle terveisiään ja Timonen pääsi tiputtamaan aloituskiekon kahdelle vanhalle kapteenilleen, Philadelphian Claude Girouxille ja Chicagon Jonathan Toewsille.

Anaheimissa kotiyleisön ainoana lohtuna olivat Ducksin simpsakat jäätytöt, kun Arizonan rookiehyökkääjä Anthony Duclair rokotti hattutempun arvoisesti. Boston otti avausvoittonsa ilman Tuukka Raskia ja Jokereissakin pelannut Ottawan ruotsalaispakki Erik Karlsson koulutti Columbusta.

KEMPPAINEN PLUSSALLA, MUILLA PAKKASTA

Joonas Kemppainen oli kierroksen ainoa suomalaisonnistuja. Boston Bruinsin neloskentän työmyyrä jäi tehotilastossa plussalle +1, kun Boston nappasi kauden avausvoittonsa Colorado Avalancen vieraana lukemin 2-6. Tuukka Rask istui penkillä ja ruotsalaisvahti Jonas Gustavsson torjui ottelussa 20/22 laukausta.

Coloradon suomalaislupaus Mikko Rantanen pelasi ottelussa kahdeksan ja puoli minuuttia, laukoi kerran, blokkasi yhden laukauksen ja jäi tehotilastoissa pakkaselle peräti -3. Rantasen alkukausi on ollut vaikea, yhteensä kaksi laukausta kolmessa ottelussa ja tehotilasto pakkasella -4. Näillä esityksillä saattaa farmikomennus olla lähellä.

Sami Vatasella oli hikinen ilta, kun Anaheim Ducks hävisi kotonaan Arizona Coyotesille peräti 0-4. Vatanen pelasi ottelussa vajaat 19 minuuttia, joista vajaa kaksi ja puoli minuuttia ylivoimaa ja lähes kolme minuuttia alivoimaa. Vatanen laukoi kolmesti, taklasi kahdesti, blokkasi neljä laukausta ja jäi tehotilastossa pakkaselle -2.

SYÖTTÖKONE ERIK KARLSSON

Ottawa Senatorsin ruotsalaispakki Erik Karlsson osoitti pelintekijän taitojaan vierasottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Karlsson oli toisena syöttäjänä peräti neljässä Ottawan maalissa ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi. Ottawa meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon illan kolmostähden, Mika Zibanejadin 3-4 osumalla toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Ottawa maalasi vielä kolmesti ja vei vieraspisteet lukemin 3-7.

Katso maalijuhlat tästä:

 

Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon . Lisää kampanjasta täällä >>