NHL-blogi: Raskin pisteputki jatkui nollapelillä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä vain kaksi suomalaista Bostonin ja Pittsburghin välisessä kohtaamisessa, joka päättyi 3-0 kotivoittoon. Bostonin Tuukka Rask valittiin 34/34 torjunnalla sekä ottelun ykköstähdeksi että koko kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Pittsburghin Olli Määttä sai mukavasti vastuuta, mutta Raskin nollapeli hyydytti Määtänkin tehot. Määttä pelasi ottelussa 21 minuuttia, joista vajaat kolme minuuttia ylivoimaa ja lähes neljä minuuttia alivoimaa. Määttä laukoi kahdesti kohti Raskia, taklasi kahdesti ja peitti yhden laukauksen.

Rask on nyt voittanut neljä viimeistä peliään ja on päästänyt niissä yhteensä vain kaksi maalia. Torjuntaprosenttikin on noussut alkukauden rämpimisen jälkeen jo 91,7 %:iin. Nollapeleissä Rask nousi jo koko NHL:n kärkisijalle. Aika hyvin maalivahdilta, jolle ennustettiin alkukaudesta jo siirtoa heikkojen otteiden vuoksi.

KARMEA KAUDEN ALKU

Alkukausi oli Tuukka Raskille yhtä painajaista. Kiekko ei vain tuntunut tarttuvan räpylään ja medioissa ennusteltiin jo lähtöpasseja. Viidestä ensimmäisestä ottelusta jäi käteen vain kolme pistettä ja torjuntaprosentti oli vaatimattomat 85,4 %. Vaikea alkukausi kulminoitui 4-5 jatkoaikatappioon Philadelphia Flyersille 21.10. Rask torjui ottelussa 32/37 laukausta ja oli melko epävarman oloinen ottelun ratkaisuhetkillä.

Katso kooste matsista tästä:

NOLLAPELI NOLLASI ALKUKAUDEN

Kun mediaryöpytys oli pahimmillaan ja Raskia spekuloitiin jo kauppatavaraksi ja kakkosveskariksi, nappasi mies itseään niskasta ja näytti meille kaikille. Mahalaskun jälkeen seurasi kauden ensimmäinen nollapeli ja käytännössä Raskin kausi alkoi uudelleen. Kahdeksassa seuraavassa matsissa kertyi jo neljä voittoa torjuntaprosentilla 91, 47 %. Tuohonkin ajanjaksoon mahtui pari heikompaa peliä, jotka tiputtavat hieman torjuntaprosenttia.

HUIKEITA KOPPEJA

Alkukauden vaisut otteet nakersivat itseluottamusta, eikä totuttuja ihmepelastuksiakaan juuri nähty. Sitä mukaa, kun tulokset paranivat, alkoi myös Raskin peli-ilme muuttua itsevarmemmaksi ja TOP5-listoille alkoi tulla tavaraa tyrkylle. Alkukauden ehkä komein suoritus nähtiin Torontossa 23.11, kun Rask torjui James Van Riemsdykin laukauksen jatkoajan viime sekunneilla.

Katso ilmiömäinen torjunta tästä:

YHDEKSÄN MATSIN PISTEPUTKI

Tällä hetkellä Rask on yksi koko NHL:n kuumimmista veskareista. Pisteputki venyi jo yhdeksään otteluun ja voittoja niistä on seitsemän. Raskin pisteputken aikana on kertynyt jo kolme nollapeliä. Torjuntaprosentti tuolta jaksolta on huikeat 95,5 %!

Viime yön puhdas peli 34/34 torjunnalla nosti Raskin koko NHL:n nollapelitilaston kärkeen neljällä nollapelillä. Mies itse suhtautuu varsin vaatimattomasti saavutuksiinsa:

– Pelisysteemimme auttaa veskareita. Tänäänkin vetoja tuli paljon, mutta ei juurikaan läheltä. Kun pelaamme näin, se antaa meille mahdollisuuden voittaa ja pitää vastustajan maalimäärät pieninä.

Katso viime yön parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Koivulla huikea ilta – neljä pistettä ja 150. maali!

Tampa Bay Lightning on menettämässä supertähtensä

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa