NHL-blogi: Tuomaria taklattiin rumasti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana neljä suomalaista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joista Calgaryn Karri Rämö oli torjuntavuorossa Nashville vastaan. Viikonlopun tähdistötapahtumaan valittu Pekka Rinne seurasi ottelua Nashvillen vaihtopenkiltä. Nashville voitti ottelun maalein 2-1.

Valtteri Filppula oli toisena syöttäjänä ottelun ainoassa maalissa, kun Tampa Bay kukisti Toronton kotonaan lukemin 1-0 varsinaisella peliajalla. Washingtonin valmennusjohto ilmoitti Philadelphialle kärsityn 3-4 kotitappion jälkeen, että Alex Ovechkin ei ole käytettävissä viikonlopun tähdistötapahtumassa.

SALOMÄKI AJOI WIDEMANNIN PYSTYYN – KOSTI TUOMARILLE?

Nashville Predatorsin suomalainen voimahyökkääjä Miikka Salomäki antoi kyytiä Denis Widemanille laidassa ja sekavan oloinen Wideman luisteli taklauksen jälkeen kohti vaihtoaitiota. Wideman näytti taklaavan poikittaisella mailalla vaihtoaition vieressä ollutta linjatuomaria selästä, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Amerikkalaisfanit ovat kuitenkin vaatineet tilanteesta sosiaalisessa mediassa jopa 50 ottelun pelikieltoa.

Katso tilanne tästä:

USA Today kertoo uutisessaan, että tilanteesta saattaa seurata yli kymmenen ottelun pelikielto, mikäli teko tuomitaan tahalliseksi. Lue uutinen tästä:

http://www.usatoday.com/story/sports/nhl/flames/2016/01/28/dennis-wideman-calgary-flames-don-henderson-official-linesman-hit-cross-check/79445998/

”YRITIN VAIN PÄÄSTÄ POIS JÄÄLTÄ”

Wideman itse kertoi pelin jälkeen yrittäneensä vain päästä pois kentältä kovan taklauksen jälkeen.

– Yritin vain päästä pois jäältä. Viime hetkellä nostin katseeni ja näin hänet. En voinut välttää sitä. En tiennyt miten olisin päässyt ohi.

Katso Widemanin haastattelu tästä:

LUCIC LÖI TUOMARIA?

Los Angeles Kingsin Milan Lucic on kovan pojan maineessa ja hän kärsi vastikään yhden ottelun pelikiellon lyötyään Arizona Coyotesin Mike Connautonia. Viime yön ottelussa Colorado Avalanchea vastaan Lucic oli taas kokoonpanossa ja vanhat jekut mielessään. Tällä kertaa hän yritti huitaista Coloradopelaaja Cody McLeodia, mutta osuikin linjatuomariin. Tilanteesta ei annettu rangaistusta. Colorado vei ottelussa vieraspisteet maalein 3-4.

FILPPULA VOITTOMAALIN SYÖTTÄJÄNÄ

Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppulan kausi on ollut vaikea. Pisteitä on tullut noin puolen pisteen verran ottelua kohti, mutta takaiskuja sitäkin tiheämmin. Filppulan tehotilasto näyttää surkeaa -8 lukemaa, jolla Filppula on sijalla 718 NHL:n tehotilastossa. Filppulan kauden 24 pisteestä peräti yhdeksän on syntynyt yli- tai alivoimalla, mikä osaltaan selittää heikkoa teholukemaa.

Otteet kuitenkin paranevat koko ajan ja vastuuta riittää. Kotiottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan Filppula pelasi 19 ja puoli minuuttia, joista yli seitsemän minuuttia ylivoimaa ja pari minuuttia alivoimaa. Filppula laukoi kahdesti kohti maalia ja voitti 60 % aloituksista.

Viime yön ottelun voittomaalin syöttöpiste ei kuitenkaan tuonut helpotusta tehotilastoon, sillä ylivoimalla tehtyjä pisteitä ei lasketa. Ottelun ainoa maali syntyi jo ajassa 4.38, kun Filppula antoi oikeasta laidasta kiekon Anton Strålmanille viivaan ja Strålman jatkoi Steven Stamkosille, joka lämäsi kiekon suoraan syötöstä sisään.

Katso ottelun parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Barkoville yli 35 miljoonan sopimus
NHL-blogi: Granlund katkaisi kiikariputkensa
NHL-blogi: Mestari viilettää voitosta voittoon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa