NHL-blogi: Niemi ja Rask ilmiömäisessä vedossa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana viisi suomalaista maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Dallasin Antti Niemi kotona Buffaloa vastaan, Bostonin Tuukka Rask kotona Torontoa vastaan ja Nashvillen Pekka Rinne Minnesotan vieraana. Kotitaika tuntui purevan, sillä Niemi ja Rask valittiin otteluidensa tähdistöihin nollapeleillä. Rinteellä taas oli vaikeaa jo toisessa perättäisessä ottelussaan. Rinteelle kertyi vain 23/27 torjuntaa 0-4 vierastappiossa.

NIEMI NOLLAPELILLÄ YKKÖSTÄHDEKSI

Dallas Starsin suomalaisveskarit Antti Niemi ja Kari Lehtonen ovat tällä kaudella olleet valmentaja Lindy Ruffin luottamuksen arvoisia. Dallas on voittanut tällä kaudella 17/21 peliä laajasti arvostellulla kahden ykkösveskarin strategiallaan. Viiden ottelun voittoputkessa olevalla Dallasilla menee kuitenkin niin hyvin, että muutkin saattavat pian alkaa harkita samantapaista strategiaa.

Viime yön 3-0 kotivoitossa Buffalo Sabresista Niemi pääsi kohtalaisen helpolla. Ottelun ykköstähdeksi valitulle Niemelle kertyi ottelussa 22/22 torjuntaa, joista vain puolisen tusinaa oli todellisia maalipaikkoja. Ottelun kenties kovin torjunta tuli jo viidentoista sekunnin kohdalla, kun Sabresin Matt Moulson pääsi kokeilemaan maalin kulmalta kiekonriiston jälkeen.

– Joskus se on veskarille vaikeaa, kun paikkoja ei tule paljoa. Hänelle kertyi ehkä 4-5 todella hyvää torjuntaa, jotka pitivät meidät edellä, kommentoi Ruff Niemen otteita.

– Nollapeliin yltäminen on aina kivaa, mutta vain voitoilla on väliä, totesi Niemi itse vaatimattomasti pelin jälkeen.

Katso Niemen ylivoimaa tästä:

RINTEELLÄ RASKAS ILTA

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui vaivaiset 23/27 laukausta, kun joukkue kärsi karun 0-4 vierastappion Minnesota Wildille. Ottelun kakkostähdeksi tehoilla 1+1 valittu Mikael Granlund viimeisteli 2-0 osuman. Mikko Koivu pelasi uransa 700:nen NHL-ottelunsa ja sai tililleen syöttöpisteen.

Rinne on torjunut tällä kaudella Predatorsille 10/17 voittoa torjuntaprosentilla 91,3 % ja päästänyt vain 2,23 maalia ottelua kohden. Kahdessa viime matsissa on kuitenkin uponnut yhteensä 7/44 laukausta ja torjuntaprosentti on ollut vaivaiset 84 %. Nyt voisi valmentaja Peter Laviolettella olla hyvä hetki antaa Rinteelle ottelun tai parin huilitauko.

RASK TORJUI KAIKEN, CHARA RATKAISI

Maalivahdit olivat avainasemassa Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin tiukassa väännössä, joka päättyi lopulta 2-0 kotivoittoon. Peli pysyi maalivahtien uskomattomien suoritusten ansiosta maalittomana kolmannen erän lopulle saakka, kunnes ykköstähdeksi valittu Bostonin slovakkijätti Zdeno Chara pamautti 1-0 voittomaalin järkyttävän kovalla lämärillä viidestä metristä. 2-0 maali syntyi tyhjiin.

Bostonin Tuukka Rask valittiin ottelun kakkostähdeksi 22/22 torjunnalla ja Toronton James Reimer kolmostähdeksi 35/36 torjunnalla. Rask avasi kauden kolmella perättäisellä tappiolla, jonka jälkeen voittoja on tullut noin joka toisesta pelistä. Kaikkiaan Rask on kerännyt vaisun alun jälkeen 6/14 voittoa torjuntaprosentilla 89,6 %. Nollapeli oli Raskille kauden toinen.

Katso Tuukan loistavia koppeja tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Suomalaisten ilta, Granlund ja Pulkkinen loistivat

KUVA: Dallas Starsin suomalaisvahdin pelipaidassa oli jotain normaalista poikkeavaa

Video: Lehterä sairaalaan, Määttä jyrättiin! 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa