NHL-blogi: Raanta dominoi taas

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/08/2015
Jaa tämä...

Viime yön vilkkaalla NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana peräti kaksitoista kenttäpelaajaa ja viisi maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Antti Raanta, Pekka Rinne ja Karri Rämö. Joni Ortio ja Tuukka Rask olivat penkillä. Raanta oli illan kirkkain tähti 39/40 torjunnalla ja hänet valittiin taas ottelun ykköstähdeksi, kun Rangers kukisti vieraissa Arizonan lukemin 1-4. Raanta on ollut ykköstähti kaikissa kolmessa tällä kaudella pelaamassaan ottelussa.

Myös Calgaryn maalilla pelivuorossa ollut Rämö torjui 5-2 voiton Pittsburghista 23/25 torjunnalla, mutta Rinteellä oli vaihteeksi vaikeampaa. Rinne torjui 24/28 kertaa, kun Nashville hävisi kotonaan St. Louisille 0-4. Rinne hävisi ottelussa veskarien taiston sata-nolla Jake Allenille, joka pelasi nollapelin 45 torjunnalla.

Kenttäpelaajien suomalaistähti oli Rasmus Ristolainen, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi kahdella maalilla, kun Buffalo kaatoi kotonaan Vancouverin maalein 3-2. Muut suomalaiset eivät tällä kertaa päässeet pistetilastoihin.

RAANTA JÄLLEEN KAUKALON KIISTATON KUNINGAS

Antti Raanta on lottovoitto New York Rangersille. Mies, joka istuu illasta toiseen puremassa tuppea ja katsomassa Henrik Lundqvistin huippuotteita vaihtopenkiltä, on aina irti päästessään vuorenvarma ja suorastaan häikäisevän hyvä maalillaan.

Raanta on päästänyt pelaamassaan kolmessa ottelussa yhteensä kaksi maalia 88 laukauksesta ja hänet on valittu ykköstähdeksi kaikissa kolmessa matsissa. Torjuntaprosentti on huikeat 97,6 %! Vertailun vuoksi mainittakoon, että viime kaudella Raannan syrjäyttänyt Chicago Blackhawksin kakkosveskari Scott Darling on voittanut vain yhden neljästä pelaamastaan matsista torjuntaprosentilla 88,5 %.

Viime yön matsissa Arizona Coyotesia vastaan Raanta oli todella lähellä nollapeliä, sillä Arizonan kuparinen rikkoutui vasta vajaat viisi sekuntia ennen päätössummeria, kun Shane Doan laukoi Kyle Chipchuran reboundin sisään. Raanta torjui ottelussa 39/40 kertaa torjuntaprosentilla 97,5 %.

– Hävisin kaikki viime kauden vieraspelini, joten nollapeli ei nyt ollut niin tärkeä, totesi Raanta. – Nollapeli on aina bonus, mutta meillä oli paljon onneakin tänään ja he luultavasti ansaitsivat sen maalin.

Katso Raannan dominointia tästä:

RÄMÖ ANTOI TAAS NÄYTTÖJÄ

Pari viikkoa sitten farmiin tiputettu ja loukkaantuneen Jonas Hillerin tilalle takaisin ylös nostettu Karri Rämö näytti jälleen torjumisen mallia, kun Calgary Flames voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin lukemin 5-2. Rämö nappasi ottelussa 23/25 torjuntaa torjuntaprosentilla 92 %, mutta huippuotteista huolimatta hänet sivuutettiin taas tähdistövalinnoissa. Jotenkin alkaa tuoksahtaa siltä, että Rämöä ollaan kauppaamassa heti, kun Jonas Hiller paranee.

RISTOLAINEN YKKÖSTÄHTI KAHDELLA KOMEALLA OSUMALLA

Rasmus Ristolainen pilasi Vancouver Canucksin illan ja Ryan Millerin, entisen Buffalo Sabresin ykkösveskarin paluun vanhaan kotikaukaloonsa vain 17 sekuntia ennen ottelun loppua. Ottelun 3-2 voittomaali syntyi ajassa 59.43, kun Ristolainen sai yllättäen tilaa ja aikaa viivassa ja ehti rauhassa katsoa tyhjän tilan ylänurkasta ja laittoi millintarkan rannelaukauksen ylämummoon. Ristolainen pamautti jo aiemmin 2-0 johtomaalin ylivoimalla. Maali syntyi komealla siniviivalämärillä vasempaan yläkulmaan.

Katso Ristolaisen maalit tästä:

Isänpäivän lisäksi tämä päivä on penkkiurheilijanpäivä. Muistathan että Yle näyttää tänään Karja-turnauksen päätös ottelun Suomi – Ruotsi ja Viasat tarjoaa maksutta ison läjän urheilua jokaiseen makuun. 

Hyvää isänpäivää!