NHL-blogi: Vatanen ja Filppula iskussa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kaksitoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa oli Dallasin Kari Lehtonen. ”Kärpän” 31/35 torjuntaa eivät tällä kertaa riittäneet, vaan joukkue taipui 4-2 tappioon Anaheimin vieraana. Anaheimin Sami Vatanen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan ja osui myös kertaalleen Lehtosen selän taakse. Dallasin Jyrki Jokipakka jäi ilman tehomerkintöjä.

Bostonin Tuukka Rask seurasi penkiltä kuinka 33/34 torjunnalla ottelun tähdistöön valittu Jonas Gustavsson torjui joukkueelle 1-4 vierasvoiton Buffalosta. Bostonin Joonas Kemppainen ja Buffalon Rasmus Ristolainen jäivät ottelussa ilman tehoja.

Tampa Bayn Valtteri Filppula osoitti myös kauden parastaan, kun joukkue kaatoi Olli Määtän Pittsburghin kotonaan jatkoajalla lukemin 5-4. Filppulan tehot 1+2 riittivät vasta ottelun kakkostähdeksi, sillä Vladislav Namestnikov kiskaisi hattutempun. Määttä syötti yhden maalin ja oli tehotilastossa pari pykälää plussalla.

Chicagon Teuvo Teräväinen syötti Patrick Kanen kolmannen osuman, kun joukkue haki vieraspisteet Torontosta lukemin 1-4. Kane viimeisteli hattutemppunsa tyhjään rysään. Toronton Leo Komarov jäi ottelussa ilman tehoja, mutta niittasi peräti seitsemän taklausta. Kaikki neljä Minnesotan ja Winnipegin 0-1 vierasvoittoon päättyneessä väännössä pelannutta suomalaista jäivät kiikaritehoille.

VATANEN ILMILIEKEISSÄ

Anaheim Ducksin Sami Vatanen valittiin ottelun kolmostähdeksi, kun joukkue kaatoi kotonaan Dallas Starsin lukemin 4-2. Vatanen viimeisteli Anaheimin 2-0 johto-osuman ajassa 3.36. Maalin lisäksi Vataselle kertyi ottelussa kolme laukausta, kaksi taklausta ja neljä blokkia. Tehotilastossa Vatanen jäi pari pykälää plussalle.

Anaheim aloitti ottelun murhaavalla vauhdilla ja viimeisteli kaikki neljä maaliaan ottelun avauserässä. Dallasin Kari Lehtonen torjui avauserässä 15/19 laukausta, kun Dallas sai aikaiseksi vain seitsemän laukausta. Toinen ja kolmas erä sujuivat tasaisemmissa merkeissä ja Dallas voitti molemmat erät 0-1, mutta Anaheimin avauserän maalit riittivät voittoon.

Katso Vatasen maali tästä:

FILPPULA NÄYTTI KAUDEN PARASTAAN

Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula valittiin tehoilla 1+2 ottelun kakkostähdeksi, kun joukkue kaatoi kotikaukalossaan jatkoajalla Pittsburgh Penguinsin maalein 5-4. Ykköstähdeksi valittiin hattutempun tehnyt ja jatkoaikaratkaisun viimeistellyt Vladislav Namestnikov.

Filppula on NHL:ssä korkealle arvostettu kahden suunnan hyökkääjä, joka osaa pelata sekä keskellä että laidassa. Tällä kaudella Filppula on kuitenkin tuskaillut tehojen kanssa. Viime yön kamppailu oli Filppulan ensimmäinen kolmen pisteen ilta tällä kaudella, eikä kahden pisteen iltojakaan ole ollut kuin kaksi. Kun väliin on jäänyt kiikariputkiakin, on kauden pistemäärä noussut vasta 21 tehopisteeseen ja tehotilastokin on seitsemän pykälää pakkasella.

Viime yön tehot antavat kuitenkin luvan odottaa jatkossa lisää. Pudotuspeleissä Filppula lienee taas parhaimmillaan.

Katso maalijuhlat tästä:

Lue myös:

Video: Donskoin upea rankkari ratkaisi

NHL-blogi: Korpisalon uran upein ilta

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa