NHL-blogi: Vatanen maalasi, Getzlaf munasi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/10/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana vain yksi suomalainen. Anaheimin Sami Vatanen maalasi illan ainoassa kamppailussa Arizonaa vastaan. Vatasen 1+1 tehot riittivät nostamaan joukkueen jatkoajalle saakka. Jatkoajan alussa Vatasella oli pari hyvää paikkaa, mutta vedot eivät uponneet. Ottelu kuitenkin ratkesi Ryan Getzlafin umpisurkeaan syöttöön keskialueella ja siitä seuranneeseen Mikkel Bödkerin läpiajoon.

Ottelun kovin uutinen oli kuitenkin legendaarisen Tie Domin pojan, Max Domin nousu tulokkaiden pistepörssin kakkospaikalle ja tulokkaiden maalipörssin kärkeen kahdella osumalla. Tarkastellaan tässä samalla parin muun huipputulokkaan alkukautta.

Tulokkaiden pistepörssin kolmen kärki on Artemi Panarin, Domi ja sairaslomalla oleva NHL:n ykkösvaraus Connor McDavid. NHL:n kakkosvaraus, Buffalon Supertähti Jack Eichel, löytyy vasta sijalta 9. Suomalaistulokkaista ainoa 30 parhaan pistemiehen joukossa on San Josen Joonas Donskoi. Donskoi pitää sijaa 19 tehoilla 2+1.

Tulokasmaalivahtien ylivoimainen ykkönen on Montrealin Mike Condon. Hän on torjunut jo kuusi voittoa torjuntaprosentilla 94 %.

PANARIN TULOKKAIDEN SYÖTTÖKUNINGAS

Chicago Blackhawksin Artemi Panarin on saanut melko rajun alun tähän kauteen. Tulokkaiden pörssikärkeä ja syöttöpörssikärkeä pitävä Panarin on koko NHL:n pistepörssissä sekä syöttöpörssissä yhdeksännellä sijalla. Viidessätoista pelissä on syntynyt neljä maalia ja yksitoista maalisyöttöä, eli piste per peli.

Oikealta ampuva Panarin siirtyi viime otteluun Teuvo Teräväisen tilalle kakkoskentän vasempaan laitaan ja heti alkoi tapahtua. Panarin paukutti tehot 2+1 ja hän käytännössä ratkaisi ottelun Chicagolle kahdestaan supertähti Patrik Kanen kanssa. Viiteen viime peliin Panarin on saalistanut tehot 2+4.

Katso Panarinin otteita tästä:

EDMONTONIN TOIVO CONNOR MCDAVID

Edmonton Oilersin Connor McDavid on jo alkukaudesta lunastanut kaikki ne toiveet, joita häneen on ladattu. Hän on tehnyt viisi maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä vajaassa kolmessatoista ottelussa. McDavid loukkaantui marraskuun kolmannen päivän ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan ja hänen odotetaan olevan poissa vielä pitkään. Mikäli Oilers aikoo taistella pudotuspelipaikoista, tarvitaan McDavid kehiin mahdollisimman pian. Muuten juna ajaa ohitse.

VATANEN JA DOMI ILLAN TÄHDET, GETZLAF TUNAROI

Anaheim Ducksin kotiottelu Arizona Coyotesia vastaan ratkesi kotijoukkueen kannalta nolosti jatkoajalla lukemin 3-4. Aiemminkin kritisoimani Ryan Getzlaf sortui jälleen samaan laiskaan ja ylimieliseen pelaamiseen, josta olen maininnut. Hän hautoi jatkoajalla kiekkoa tarpeettoman pitkään keskialueella ja antoi lopulta jalkojensa välistä löysän sokkosyötön, joka meni suoraan Coyotesin Mikkel Bödkerille. Ykköstähdeksi arvostettu Bödker pääsi yksin läpi, harhautti maalivahti Frederik Andersenin rauhassa sivuun ja näpäytti kiekon maaliin.

Sami Vatanen valittiin ottelun kakkostähdeksi tehoilla 1+1. Vatanen pelasi ottelussa 19 minuuttia, taklasi neljästi ja laukoi neljä kertaa kohti vastustajan maalia. Kolmostähdeksi valittu Max Domi nousi tulokkaiden maalipörssin jaetulle kärkipaikalle kahdella osumallaan. Domi on summannut tehot 7+6 neljääntoista peliin.

Katso Vatasen ja Domin maalit tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.