NHL-blogi: Vatanen ratkaisijana

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/02/2015
Jaa tämä...

 

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana viisi kenttäpelaajaa ja Pekka Rinne vaihtopenkillä. Miikka Salomäki pääsi vihdoin pelaamaan kauden avausmatsinsa Nashvillen paidassa, kun joukkue hävisi vieraissa Anaheimille 4-2. Peliaikaa kertyi kymmenisen minuuttia ilman tehoja. Sami Vatanen taas kolminkertaisti kauden pisteensä 12 sekunnin sisään maalilla ja maalisyötöllä.

Tampa Bayn Valtteri Filppula sai maalisyötön tililleen, kun joukkue kaatoi vieraissa Carolinan 3-4. San Josen Joonas Donskoi ja Buffalon Rasmus Ristolainen jäivät ilman tehopisteitä omissa otteluissaan, mutta Ristolainen oli silti suuressa roolissa, kun Buffalo kaatoi New York Islandersin vieraissa lukemin 1-2.

VATASEN TEHOMINUUTTI RATKAISI

Anaheim Ducksin vaikea alkukausi on puhuttanut NHL:ssä ja valmentaja Bruce Boudreaulle on povattu potkuja jo pitkään. Seurajohto ilmoitti kuitenkin aiemmin viikolla, että valmentajaan luotetaan ja näillä mennään. Ilmeisesti luottamuksenosoituksesta oli apua, sillä viime yön kotipelissä Nashville Predatorsia vastaan nähtiin uudistunut Ducksin joukkue.

Pelaajat olivat kylläkin pääosin samat ja pelitapakin entisenlainen, mutta joukkueesta huokuva rentous ja itsevarmuus oli jotain uutta. Ainoastaan ottelun kolmas erä oli hieman hankalampaa, mutta kakkostähdeksi valittu maalivahti Frederik Andersen piti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä. Miikka Salomäki sai avausminuuttinsa Nashvillen paidassa. Salomäki pelasi kymmenen minuuttia perusvarmaa peliä energiapelaajan roolissa.

Kolmostähdeksi valitun Sami Vatasen tehominuutti ratkaisi lopulta koko ottelun. Ensin Vatanen yllätti Nashvillen maalia vartioineen Carter Huttonin tulisella lämärillä kilpikäden puolelta ajassa 11.08, ja vain 12 sekuntia myöhemmin syntyi ottelun voittomaali, jossa Vatanen oli toisena syöttäjänä. Vatanen pysäytti kiekon laidassa ja tökkäsi sen eteenpäin. Kiekko kimposi Jakob Silfverbergin kautta Andrew Coglianolle, joka yllätti Huttonin kilpikäden puolelta rannelaukauksella.

Katso Vatasen maali tästä:

RISTOLAISELLE HURJASTI VASTUUTA

Rasmus Ristolainen oli joukkueensa näkymätön sankari, kun Buffalo Sabres kaatoi New York Islandersin vieraissa lukemin 1-2. Ottelun tähdistön valtasivat maalintekijät, mutta Ristolaisella oli valtava rooli puolustuksessa ottelussa, joka pelattiin poikkeuksellisesti kokonaan ilman jäähyjä. Ristolainen pelasi ottelussa yli 26 minuuttia, taklasi seitsemän kertaa ja blokkasi kolme vastustajan laukausta. Tehotilasto jäi tällä kertaa nollille, eikä laukaisutilastoonkaan tullut merkintöjä.

LIGHTNINGISSA TASAISESTI TEHOJA

Tampa Bay Lightning lopetti mailan puristelun viime yönä Carolina Hurricanesia vastaan. Joukkue oli neljän ottelun tappioputkensa aikana tehnyt vain kaksi maalia ja nyt peräti yhdeksän pelaajaa pääsi tehopisteille, kun joukkue kaatoi Hurricanesin vieraissa 3-4.

Valtteri Filppula sai tililleen syöttöpisteen J.T.Brownin 3-1 maaliin, joka syntyi, kun Filppula tökkäsi kiekon laidassa eteenpäin Brownille, joka purjehti hyökkäysalueelle ja veti ranteella kiekon maaliin. Filppula pelasi ottelussa reilut 15 minuuttia ja vastuuta tuli niin yli- kuin alivoimallakin. Tehotilasto jäi syöttöpisteestä huolimatta pakkaselle -1.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.