NHL-blogi: Rask otti vuosisadan kopin jatkoajalla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana kahdeksan kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Bostonin Tuukka Rask ja Nashvillen Pekka Rinne. Rask oli joukkueensa paras pelaaja ja ykköstähti 39/42 torjunnalla vierasvoitossa Torontoa vastaan. Boston voitti ottelun lukemin 3-4 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Maalinteossa onnistuivat Floridan Aleksander Barkov ja Toronton Leo Komarov. Komarov laukoi ahkerasti kohti Raskin maalia ja sai palkintonsa 2-2 tasoitusmaalin muodossa. Maali syntyi maalinedusruuhkasta. Barkov valittiin tappiosta huolimatta kakkostähdeksi, kun Florida hävisi kotonaan Los Angelesille lukemin 1-3. Barkov viimeisteli Floridan ainokaisen ylivoimalla Jaromir Jagrin syötöstä.

RASKIN USKOMATON KOPPI RATKAISI

Boston Bruinsin Tuukka Rask on noussut omalle tasolleen vaikean alkukauden jälkeen. Kun Rask pukee maskin ylleen, on valinta tähdistöön jo lähes varma. Viime yönäkin Toronto Maple Leafs hallitsi kotonaan kenttätapahtumia ja voitti laukaisutilaston peräti 42-29. Rask kuitenkin ryösti vieraspisteet Bostonille torjumalla 39/42 laukausta, joista tärkein ja upein oli James Van Riemsdykin laukauksen ilmiömäinen hanskatorjunta, kun jatkoaikaa oli jäljellä yhdeksän sekuntia. Van Riemsdyk pääsi yrittämään reboundista aivan maalin kulmalta, mutta Rask venytti salamannopeasti räpylänsä laukauksen eteen ja vangitsi kiekon.

Katso Raskin unelmatorjunta tästä:

KOMAROV ONNISTUI KERRAN, RASK SYÖTTI JA TORJUI

Toronto teki kaikki maalinsa ottelun toisessa erässä, jossa myös Toronton voimahyökkääjä Leo Komarov onnistui yllättämään Raskin kertaalleen. Komarovin 2-2 tasoitusosuma syntyi ajassa 32.56 maalinedusruuhkasta. Toronto voitti toisen erän laukaisutilaston 16-8 ja maalit 3-1. Boston vei ensimmäisen erän 2-0 ja rankkarikisan 1-0 David Krejcin osumalla. Rask sai syöttöpisteen Zac Rinaldon 2-0 maaliin. Bostonin Joonas Kemppainen jäi ilman tehopisteitä.

Komarov oli joukkueensa ahkerin laukoja yhdessä Van Riemsdykin kanssa. Komarov pelasi ottelussa reilut 20 minuuttia, joista yli viisi minuuttia ylivoimaa ja pari minuuttia alivoimaa. Hän laukoi kuudesti kohti Raskin vartioimaa maalia, taklasi kolme kertaa, blokkasi yhden laukauksen ja voitti yhden neljästä aloituksesta. Lisäksi Komarov hankki jatkoajalla Patrice Bergeronille kahden minuutin kiinnipitämisrangaistuksen.

Katso matsin parhaat palat tästä:

BARKOVIN MAALI EI LOHDUTTANUT

Alexander Barkov viimeisteli joukkueensa ainokaisen, kun Florida Panthers kärsi 1-3 kotitappion Los Angeles Kingsille. Barkovin 1-1 tasoitusmaali syntyi ylivoimalla ajassa 25.07 Jaromir Jagrin syötöstä. Maalin toinen syöttäjä, Jonathan Huberdeau yritti huitoa Barkovin rannelaukauksen irtokiekkoa sisään maalin edestä, mutta kiekko pyörähti maaliin ilman Huberdeaun kosketusta.

Ottelun kakkostähdeksi arvostettu Barkov ja Jussi Jokinen saivat molemmat vastuuta vajaat 20 minuuttia, joista reilut kolme minuuttia ylivoimaa ja reilut kaksi minuuttia alivoimaa. Kumpikin laukoi kolmesti kohti vastustajan maalia. Jokinen voitti kaikki aloituksensa ja Barkov 60 % omistaan.

Katso Barkovin maali ja muut kohokohdat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Donskoi ja San Jose pisteputkessa

NHL-blogi: Suomalaisten ilta, Granlund ja Pulkkinen loistivat 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa