NHL-draft takana - myös polttavan suomalaisnimen uusi seura selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 27.6.2015

Jääkiekon NHL:n varaustilaisuus käytiin Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kahdesta kärkipelaajasta ei liennyt epäselvyyttä, sillä Connor McDavid ja Jack Eichel valtasivat odotetusti kaksi kärkisijaa.

Mikko Rantasen NHL-seura selville

NHL:n varaustilaisuuden polttavin suomalaisnimi Mikko Rantanen kuulutettiin Floridassa lavalle kymmenentenä pelaajana. Rantaseen varausvuoronsa käytti Colorado Avalanche.

Turun Palloseurassa kiekko-oppinsa saanut 18-vuotias hyökkääjä oli ennen varaustilaisuutta Euroopassa pelanneiden kenttäpelaajien kärkinimi ja piti paikkansa varaustilaisuudessa aina loppuun saakka.

Suomalaishyökkääjästä tuli lopulta varaustilaisuuden neljäs eurooppalaisvaraus Pavel Zachan, Ivan Provorovin ja Timo Meierin jälkeen.

Rantanen pystyy pelaamaan sekä laita- että keskushyökkääjänä, ja hänen suurimmat vahvuutensa ovat pelinlukutaito, luistelu ja vahva kiekollinen peli.

Monipuolinen turkulaishyökkääjä vakuutti kykyjenetsijät energisellä pelillään vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Tuolloin hän viimeisteli pelaamissaan viidessä kamppailussa neljä maalia.

Rantanen debytoi SM-liigassa TPS-paidassa jo kaudella 2012-13 ja oli viime kaudella turkulaisten toiseksi tehokkain pelaaja 9+19=28 tehopisteellään.

Rantanen on Avalanchen ensimmäinen suomalaisvaraus viiteen vuoteen. Colorado varasi edellisen kerran suomalaispelaajan kesällä 2010, jolloin se kiinnitti maalivahti Sami Aittokallion neljännellä kierroksella.

Jarmo Kekäläinen avauskierroksen erikoisuus

Avauskierroksen erikoisuus oli Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen. Hänellä olisi ollut mahdollisuus tulla historian ensimmäiseksi eurooppalaiseksi NHL-pomoksi, joka olisi varannut oman kotimaansa pelaajan draftin ykköskierroksella, mutta näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Kekäläinen käytti kahdeksannen vuoronsa puolustaja Zach Werenskiin.

Lue myös:
NHL:n jatkoaikasääntö muuttumassa radikaalisti!
Katso kuvat! Suomalaisveskan koti-ikävää lievittävä maski!