Sääntömuutoksia, joilla saadaan maalimääriä nousuun NHL:ssä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 11/12/2015
Jaa tämä...

Yleisö haluaa maaleja

Maailman kovin kiekkoliiga NHL on jo pitkään miettinyt, kuinka sarja saisi kasvatettua maalimääriä otteluissa. Yleisö kantaa joukkueille rahaa, joten maksavat asiakkaat on pidettävä tyytyväisinä – yleisö haluaa nähdä paljon maaleja. Kanadalainen urheilumedia Sportsnet on laatinut listan toimenpiteistä, joilla maalimäärät saadaan nousuun.

Maalikehikon muoto

Luonnollisesti maalien koon muuttaminen vaikuttaisi oleellisesti maalimääriin NHL:ssä. Yksi ratkaisu olisi muokata maalikehikon muotoa sellaiseksi, että maalinteko olisi helpompaa. Sportsnetin mukaan Buffalo Sabres on testanut maaleja, joiden yläriman ja tolppien muotoa oli hieman muutettu. Tällainen muutos teki maalista 13 prosenttia isomman verrattuna nykyisiin NHL-maaleihin.

Maalivahtien varusteiden koot

Ennen kuin maalikehikon muotoa lähdetään muuttamaan on syytä kiinnittää huomiota maalivahtien nykyisiin varustekokoihin. NHL lyhensi kaudella 2013-14 veskareiden patjoja, mutta se ei ole vaikuttanut juuri millään tavalla maalimääriin. Tässä vaiheessa on kuitenkin muistettava, että kokoja olisi pystyttävä pienentämään maalivahtien turvallisuudesta tinkimättä.

Maaliviivateknologia

Maaliviivateknologia on mukana Sportsnetin listalla, vaikka suoraan sillä ei saada maalimääriä nousuun. Lähinnä teknologian avulla pystytään välttämään virheellisiä tuomioita, mutta määlimääriä se tuskin kasvattaa.

Enemmän jäähyjä

Sportsnetin mukaan NHL:ssä vihelletään nykyään paljon vähemmän koukkaamis- ja estämisjäähyjä kuin aiemmilla kausilla. Kaudella 2005-06 kiinnitettiin eniten huomiota estämisiin, mutta siitä lähtien estämisjäähyjen määrä on ollut laskussa. Mikäli joukkueet pelaisivat nykyistä enemmän ylivoimaa, olisi maalimäärien nousu itsestäänselvyys.

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa