VIDEO: NHL:n jatkoaikauudistus on osoittautunut viihdyttäväksi ratkaisuksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viihdyttävä ratkaisu

NHL otti tälle kaudelle käyttöön jatkoaikauudistuksen, jossa runkosarjan jatkoajat pelataan kolmella kolmea vastaan. AHL:ssä uudistus nähtiin jo viime kaudella ja positiivisten kokemusten jälkeen se otettiin tällä kaudella käyttöön myös NHL:ssä.

Uudistuksella halutaan vähentää rangaistuslaukauksilla ratkaistavien pelien määrää. Myös kolmella kolmea vastaan pelatessa tuurilla on iso merkitys, mutta silti uudistusta voidaan pitää hyvänä asiana.

Uudistus on osoittautunut hyväksi heti alkukaudella, eikä kukaan ole ainakaan valittanut asiasta. Yleisö viihtyy kiekkokatsomoissa, kun taitavat ja nopeat pelaajat viilettävät jatkoajalla päästä päähän ja tilanteet muuttuvat jatkuvasti.

Liigassa myös käyttöön

Yle uutisoi jo kesällä, että kotoinen Liiga ei ollut ottamassa uudistusta käyttöön. Lopulta jatkoaikauudistus saatiin myös Liigaan.

Liiga kamppailee nykyisessä taloustilanteessa huonojen yleisömäärien kanssa. Tässä vaiheessa kannattaakin ajatella, kuinka peliä saataisiin vetovoimaisemmaksi, jotta yleisöä olisi helpompi houkutella halliin. Jatkoaikauudistus ei ole ainakaan vaikuttanut negatiivisesti yleisömääriin. Välillä voi ajatella myös, mitä yleisö haluaa nähdä.

NHL:ssä pelaa maailmaan parhaat pelaajat, joten kolmella kolmea vastaan pelatessa tapahtuu kokoajan, mutta myös Liigassa uudistus tuo enemmän mielenkiintoa jatkoaikoihin. Voittomaalikilpailut ovat menettäneet viihdearvoaan sen jälkeen, kun ne otettiin käyttöön, eikä kukaan tunnu arvostavan niitä.

Flyersin ja Lightningin välinen jatkoaika todistaa, kuinka viihdyttävää jatkoaika nykyään parhaimmillaan on!

 

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lue myös:
NHL-blogi: Kemppainen kierroksen kingi!
Kristian Vesalainen tekee jääkiekkohistoriaa!