Olli Jokinen ja Sean Bergenheim vieläkin ilman sopimusta! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Maailman kovimman jääkiekkoliigan NHL:n alkuun on enää vaivaiset 50 päivää. Pelaajat vetävät vielä tällä hetkellä oma toimisia treenejä, ennen kuin seurajohto muistaa heitä kirjeellä ja kutsuu koolle yhteiseen harjoitusrinkiin, josta matka jatkuu harjoitusleireille. Kaksi suomalaista maajoukkue ja NHL-konkaria eivät kuitenkaan tätä kutsua saa ellei heidän sopimustilanteensa pian muutu.

Päättyykö Olli Jokisen pitkä ura?

Tunnetuin suomalainen pelaaja ilman sopimusta on ilman muuta Olli ”Päällikkö” Jokinen. Leijona-paidassakin C-kirjainta rinnassaan kantaneen Jokisen viime kausi oli pettymys. Jokinen aloitti päättyneen sesongin Nashville Predatorsissa kovin odotuksin, melko hyvin sujuneen Winnipeg Jetsissä viettämänsä kauden 2013 – 2014 jälkeen. Mies ei kuitenkaan saanut Country-kaupungissa aikaiseksi kuin tehopisteet 3 + 3 pelaamassaan 48 ottelussa. Seurauksena tästä tuli myynti Toronto Maple Leafsiin ja sieltä aina edelleen St. Louis Bluesiin, jossa peliaika jäi vähäiseksi.

Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että tämä 36 – vuotias monessa liemessä keitetty keskushyökkääjä jää tällä kaudella vaille NHL-sopimusta. Mikäli hän kuitenkin saa tarjouksen joltain taholta rapakon takaa niin palkanalennus näyttää väistämättömältä. Muut vaihtoehdot ovat tietenkin palaaminen Eurooppaan tai hokkareiden naulaan laittaminen.

Ikuinen lupaus Sean Bergenheim

Toinen mittavan uran NHL:ssä tehnyt suomalaispelaaja ilman sopimusta on Sean Bergenheim. Kiusallista ”ikuisen lupauksen” leimaa kantavan Bergenheimin viime kausi alkoi Florida Panthersissa ja päättyi Minnesota Wildin riveissä. Eikä Wildin taholta ole tehty 31 – vuotiaalle pelimiehelle uutta tarjousta kesän aikana.

Bergenheimin paras kausi sijoittuu vuoteen 2010 – 2011 jolloin mies teki runkosarjan piste-ennätyksensä 14 + 15 = 29 pelaamassaan 80 ottelussa, jonka jälkeen mies loisti NHL:n pudotuspeleissä tehden 16 ottelussa tehot 9 + 2 = 11. Bergenheimin kohdalla ikä ei ole niin kova rasite kuin Jokisella, ja miehellä saattaa olla vielä toivoa löytää seura NHL:stä. Jos hieman spekuloidaan, niin yksi varteenotettava vaihtoehto Bergenheimille voisi olla siirto KHL-seura Jokereihin, jonka suurin omistaja on Bergenheimin kummisetä Harry ”Hjallis” Harkimo.

Jääkiekkoliigat käynnistyvät lähiaikoina. Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa tuttuun tapaan loistavat kertoimet eri kiekkoliigoihin

Lue myös:
Tuukka Raskin harteille kasataan jälleen iso vastuu ensi kaudella!

Lista: Jääkiekkokaulaloiden hurmurit!

unibet