Aivotärähdyksen saaneet entiset NHL-pelaajat haastavat NHL:n oikeuteen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 02/04/2016
Jaa tämä...

Rapakon takana kuohuu.

Eilen julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan 12 entistä NHL-pelaaja on nostanut joukkokanteen NHL-organisaatiota vastaan. Haaste koskee pelaajien uransa aikana saamia aivovaurioita joilta maailman suurin kiekkoliiga ei pystynyt heitä suojelemaan. Kanadasta kantautuvien tietojen mukaan yhteensä jo 100 entistä NHL-tähteä on jättänyt vastaavanlaisen haasteen oikeuden käsiteltäväksi.

Yksi tunnetuimmista nyt haasteen jättäneistä pelaajista on 18 kauden ja yli tuhannen ottelun NHL-veteraani Grant Ledyard. Kanteen mukaan uransa aikana kahdeksan aivotärähdystä saanut Ledyard kärsii mielialan vaihteluista, päänsärystä ja masennuksesta, ja hän menettää malttinsa jopa ilman mitään syytä. Lisäksi hän käyttää alkoholia, jotta pystyisi nukkumaan. Lisäksi kanteessa mainitaan että vuonna 2002 uransa lopettaneella Ledyardilla on usean aivotärähdyksen vuoksi korkea riski sairastua dementiaan tai muihin aivoja rappeuttaviin sairauksiin.

Ledyardin lisäksi uusimman kanteen on allekirjoittanut muun muassa Gary Leeman, Dave Christian, Bernie Nicholls, Brian Savage ja Malcom Davis. Viimeksi mainittu ei pelannut NH-urallaan kuin sata ottelua, mutta Aurajoen rannoilla hänet muistetaan TPS-paidassa kahden SM-liiga kullan voittajana ja kulttipelaajana. Davis kommentoi asiaa jo viime vuonna, ettei hänellä ole halua rankaista NHL:ää, mutta hänen mielestään vuosikymmenten välinpitämättömyyden jälkeen NHL:n on aika antaa lopettaneille pelaajille sitä mitä he ansaitsevat

Lue myös:

Lista: TOP 5 mestarisuosikit NHL:n loppukaudelle 2015/16

VIDEO: NHL-pelaajalle pitkä pelikielto tuomarin taklaamisesta

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa