NHL-konkarit Jagr, Iginla ja Vanek vielä vailla sopimusta - löytyykö veteraaneille pelipaikka?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 08/01/2017
Jaa tämä...

Suomessakin erittäin paljon huomiota saavan Taalaliigan harjoitusottelut alkavat reilun kuukauden päästä Los Angelesissa kun kokoonpanojaan tulee testaamaan Vancouver Canucks. Sitä ennen on kuitenkin paljon jännitettävää pelaaja markkinoilla. Ehkä eniten mielipiteitä jakavana vapaana pelaajana Jaromir Jagr -Kuinka käy ennätyksiä jahtaavan 45vuotiaan ikinuoren?

Jaromir Jagr

NHL:ässä Eniten pisteitä tehtaillut eurooppalainen pelaaja on takonut urallaan kunnioitettavat 1802 tehopistettä. Lähellä on monta muutakin ennätystä johon Jagrilla matkaa olisi noin yksi kausi. 86 tehopisteen päässä on vielä uskomaton 2000 tehopisteen raja jonka ylittäessä Jagr menisi ohi Wayne Gretzkyn joka on tällä hetkellä ainoa 2000 rajan ylittänyt pelaaja. Tähän vaadittaisiin luultavasti noin kaksi kautta. Toisaalta onhan Jagr puhunut halusta pelata 50-vuotiaaksi asti joten eiköhän miehellä olekin mielessä ennätystenkirjat.

Joukkue joka kaappaisi fysiikan lakeja rikkovan pelaajan riveihinsä saisi samalla valtavasti media huomiota sekä markkina-arvoa. Toisaalta mikä joukkue miehen olisi valmis ottamaan? Floridassa nähtiin kuinka ennätykset ja pienimuotoinen Jagr show meni joukkueen edelle. Kyllähän pisteitä tuli ylivoimalla mutta varmasti jarruttava vaikutus peliin hänellä silti on.

Jarome Iginla

Ehkä voidaan jo puhua Calgary Flamesin seuralegendasta kun tutkaillaan juuri 40-vuotta täyttäneen Iginlan uraa Flamesissa. Vuosina 1996-2013 tahkoi 16 kauden aikana 1 219 runkosarjaottelua. Iskien näissä otteluissa 525 maalia ja yhteensä 1 095 tehopistettä.

Kesken 2012-2013 kauden mies kaupattiin Pittsburgh Penguinsin riveihin. Tavoitteena oli saavuttaa vielä ennen uran loppua Stanley cup. Neljän vuoden reissulla joka eteni Pittsburghista seuraavaksi kaudeksi Boston Bruinsiin, sieltä Colorado Avalancheen ja lopulta Los Angeles Kingsiin, Mestaruutta ei tullut.

Kuka ottaisi jo hiukan hidastuneen kanadalais hyökkääjän riveihinsä? Joissakin huhuissa häntä ollaan istutettu takaisin Flamesiin.

Flamesia seuraava Mark Parkinson on tätä vastaan. Hän kirjoitti asiasta SB Nationin Matchsticks And Gasoline -blogissaan näin:

”Olemmeko nähneet Jarome Iginlan viimeisen NHL-ottelun? Olen 60/40-varma tästä. Sitä helposti kuvittelisi, että hänelle avautuisi jostakin paikka pelata, mutta se ei ole Flamesin kanssa. Jos Calgary tekisi hänen kanssaan päivän sopimuksen, jotta hän voisi lopettaa uransa Flames-paidassa, niin tottakai, se olisi okei. 

Jos Flames antaisi hänelle varsinaisen sopimuksen tulla pelaamaan seuran riveihin, niin sanon tälle ei. Iginlalla ja Flamesilla oli oma aikansa, ja niin paljon kuin se sattuu sanoa, niin en halua nähdä Flamesin tekevän hänelle enää sopimusta. Se ei sovi kummallekaan osauolelle, eikä se auta ultimaattisen tavoitteen, eli Stanley Cupin, saavuttamisessa”.

Stephane Da Costa

Stephane – Suomessa viime vuosia pelanneen Teddy Da Costan velipoikaa vedetään nyt venäjältä takaisin NHL jäille. Edellisestä kerrasta Ottawa Senatorsin riveissä on vierähtänyt jo kolme kautta.  Näiden kolmen edellisen kauden Ranskalaismies on viettänyt Venäjän jäillä.  Viime kaudella pelattuja otteluita kertyi vain 24. Näissä Stephane tehtaili yhdeksän maalia ja 20 tehopistettä. Pudotuspeleissä loistanut hyökkääjä summasi tehopisteet 4+4=8.

Monet joukkueet ovat soitelleet Da Costalle. Hän aikoo 100 prosentin varmuudella pelata NHL:ssä ensi kaudella, TSN:n toimittaja Darren Dreger kirjoittaa Twitter-tilillään.

 

Thomas Vanek

33-vuotias Itävaltalais laitahyökkääjä oli viime kaudella heikosti pelanneen Detroitin parhaiden pistemiesten joukossa. Kuitenkin 48 ottelun jälkeen hänet siirrettiin Detroitista Floridaan jossa pelejä runkosarjassa ehti kertymään 20. Näissä hän ehti tekemään 8+2 tehot.

Floridan nuorennus projektin ”ansiosta” joukkue ilmoitti kesällä että mies siirtyy rahaa vastaan minne vain. Huhujen mukaan häntä kaavaillaan takaisin Detroitin riveihin. Muitakin joukkueita Itävaltalainen kyllä kiinnostaa koska sopimuksen solmiva joukkue saa taattua juonikkuutta riveihinsä.

Roman Polak

Puolustajista tsekkiläinen Polak on vailla sopimusta. Mies vietti kahdeksan kautta kuunnellen bluesia St.louisissa. Kausilla 2006-2014 Ostravan mies teki puolustajalle varsin hyvät pisteet 115, joista 23 maalia ja 92 syöttöpistettä. 634 runkosarja ottelun pakki tarjoaa taattua suojaa oman maalinedustalla.

Helmikuussa 2016 Polak siirtyi Torontosta seuratoveri Nick Spalingin kanssa San jose Sharksiin. Vastineena hailauma antoi kaupassa Raffi Torresin sekä toisen kierroksen varausvuoronsa vuosien 2017 ja 2018 varaustilaisuuksiin. Nyt miehelle itselleen pitäisi löytää seura.

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa