NHL: Las Vegas saamassa oman jääkiekkojoukkueen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Maailman vedonlyöntipääkaupunki Las Vegas on saamassa useiden lähteiden mukaan oman NHL-seuran kaupunkiinsa. Yhdysvalloista tihkuvien tietojen mukaan vielä nimeämätön joukkue saataisiin mukaan liigaan jo kaudelle 2017–18.

Jääkiekko ja sen suurin ammattilaissarja NHL ovat kasvattaneet viime vuosina jo valmiiksi suurta suosiotaan tasaisesti Pohjois-Amerikassa. Liigalla onkin ollut nyt jo pari kautta suunnitelmissa laajentua, mikäli halukkaita kaupunkeja löytyy. NHL:n takaraja laajennusjoukkueen hakemiseen päättyikin maanantaina, ja lopputulos oli yllättävä. Hakemuksia jätettiin loppujen lopuksi vain kaksi kappaletta: Las Vegasista ja Quebecista.

Valtavat kustannukset pelästyttivät sijoittajat

Alun perin laajennuspaikkojen hakijoita oli huomattavasti enemmän kuin kaksi kaupunkia. Muun muassa Seattlen, Kansas Cityn, Portlandin, Milwaukeen ja Toronton alueen odotettiin olevan mukana kisassa. NHL:n asettamat taloudelliset rajat olivat kuitenkin suurimmalle osalle sijoittajista liikaa. Pelkkä laajennuspaikanhakuprosessi nimittäin kustantaa huikeat 10 miljoonaa dollaria, ja mikäli hakemus ei mene lävitse, niin liiga kattaa kustannuksiaan pitämällä tuosta summasta viidesosan eli 2 miljoonaa. Lisäksi varsinaisen laajennusmaksun hintalapuksi on lyöty hulppeat 500 miljoonaa dollaria, eikä pidä unohtaa mitä uusien pelikelpoisten areenoiden rakentaminen tulisi kustantamaan.

Las Vegas ja Quebec todella vahvoilla

Pieni hakija määrä varmisti myös sen, että Las Vegas sekä Quebec saavat omat NHL-seurat sarjaan lähes varmasti. Las Vegasilainen liikemies Bill Foley on laittanut isot pyörät pyörimän jo hyvissä ajoissa. Liikemies taustayhtiöineen on nimittäin myynyt jo ennakkoon 13 500 kausikorttia Las Vegasin joukkueen kotipeleihin, ja uuden areenan pitäisi olla valmis ensi huhtikuussa. Quebec City taasen on haaveillut omasta seurasta aina siitä asti kun se menetti sen vuonna 1995. Tuolloin Quebec Nordiquesin omistajat siirsivät seuran Coloradoon ja vaihtoivat nimeksi Colorado Avalanche. Uuden seuran perustamista puuhaavat Kanadassa nyt montrealilainen mediayhtiö Quebecor.

Las Vegasin ja Quebecin puolesta ei voi vielä lyödä vetoa, mutta Unibet tarjoaa jo nyt mahdollisuuden veikata ensi kauden Stanley Cup voittajaa

Lue myös:

VIDEO: Tältä näyttää kun Valioliigaseura kokeilee jääkiekkoa!

Kakkosessa epäillään vetovilppiä!

betway