NHL-luotsilta kovaa palautetta Venäjän supertähdelle - "Hänen on pystyttävä parempaan" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Washington Capitalsin päävalmentaja Adam Oates ei ole tyytyväinen Alexander Ovechkinin kauteen.

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Alexander Ovechkin voitti runkosarjan maalikuninkuuden lähes näytöstyyliin. Venäläistykki räppäsi kauden aikana peräti 51 täysosumaa, kun maalipörssissä toiseksi sijoittunut Corey Perry ylsi vain 43 maaliin.

Ylivoimainen maalikuninkuuden voitto ei kuitenkaan saanut tehtyä Ovechkinin kaudesta plus-merkkistä, sillä runkosarja sujui lukuisten miinusten sävyttämänä. Capitals-hyökkääjän tehotilastossa komeilikin runkosarjan päätteeksi synkkä -35 -lukema.

Tämä oli NHL:n tehotilaston kolmanneksi heikoin miinussaldo. Vain Steve Ott (-38) ja Alexander Edler (-39) jäivät listalla venäläisen taakse.

– Ovien tehotilasto oli tällä kaudella kerrassaan surkea. Se on sääli, sillä hän tekee joukkueen eteen niin paljon. Plus-miinus -tilasto on varmasti yksi asia, josta tulemme keskustelemaan Alexanderin kanssa kesän aikana. Hän ei yksinkertaisesti voi tehdä yli 50 maalia ja jäädä noin paljon pakkaselle, Capitalsin päävalmentajana toimiva Adam Oates linjasi NHL.comille.

– Hän on seuramme kasvot. Hän on meidän paras maalintekijämme ja hän pelaa aina suuret minuuttimäärät. Minun on saatava hänet uskomaan, että hänen on pystyttävä parempaan. Se auttaisi koko joukkuetta, jatkoi Oates.

Ovechkin otti palautteen vastaan kylmäpäisesti. Mies tietänee siis itsekin, että päättynyt runkosarja meni häneltä – ja koko joukkueelta – päin mäntyä.

– Tämä on osa työnkuvaani. Olen joukkueen kapteeni ja tottakai minun on otettava vastuuta. Täten minun on otettava vastaan myös kritiikkiä, kommentoi venäläishyökkääjä.

– Tuollainen tehotilasto-lukema on todella hanurista. En kuitenkaan ollut joukkueen ainut pelaaja, joka oli pakkasella. Nicklas Bäckströmillä oli miinusta, Troy Brouwerilla oli miinusta. Totta, olin ainoa, jolla oli yli -30, mutta se vain nyt meni niin, Ovechkin pyöritteli.

Capitalsin kausi päättyi siis jo runkosarjaan ja joukkue vetäytyi laatimaan uusia sotasuunnitelmia kesäloman merkeissä. Ovechkin jatkaa kuitenkin kauttaan vielä Venäjän paidassa Minskin MM-kisoissa.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut