NHL-mörssäri iskettiin laukomaan rankkaria mukavin tuloksin - "Olin vähän shokissa" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Lähinnä hanskattomasta pelaamisestaan tunnettu Washington Capitalsin hyökkääjä Joel Rechlicz ratkaisi Philadelphia Flyersiä vastaan pelatun ottelun voittolaukauskilpailussa.

Harjoitusottelut ovat tunnetusti loistavia tilaisuuksia uusien kuvioiden kokeilemiseen. 16. syyskuuta pelatussa ottelussa Washington Capitalsin päävalmentaja Adam Oates lähti todelliselle testilinjalle, kun kamppailun huipentaneessa voittolaukauskilpailussa oli käynnissä ratkaisun hetket.

Voittolaukauskilpailussa oli venynyt neljännelle kierrokselle eikä yksikään pelaaja ollut onnistunut verkkojen heiluttelussa. Philadelphia Flyersin Petr Straka oli juuri epäonnistunut omassa yrityksessään. Kun tuli Oatesin vuoro valita neljännen kierroksen laukojansa, veti mies todellisen ässän hihastaan.

Ottelua lähti ratkaisemaan 26:ssa NHL-ottelussa tehot 0+1 iskenyt, ja 162:ssa AHL-ottelussa vain kahdesti maalinteossa onnistunut Joel Rechlicz. Jäähyllä mies on näissä kamppailuissa istunut yhteensä yli 800 minuutin edestä. Ei siis ole epäselvää, mitkä pelaamisen osa-alueet ovat Rechliczin vahvuuksia.

– Istuin kaikessa rauhassa vaihtopenkillä ja yhtäkkiä Oates vain huikkasi, että sinä vedät seuraavaksi. Olin siinä vähän shokissa, kertasi nyrkkisankari tilannetta NHL.comille.

Oates asetti Rechliczin laukomisvastuuseen palkinnoksi nöyrästä työnteosta joukkueensa eteen.

– Kolmen ensimmäisen laukojan jälkeen ajattelin laittaa Joelin laukomaan, koska hän on todellinen tuntematon sankari. Joel on loistava tyyppi ja hän pitää aina omiensa puolta. Harjoitusottelut ovat hyvä paikka tämäntyyppiseen palkitsemiseen, kommentoi Oates.

Niin, miten siinä rankkariyrityksessä sitten kävi. Tuima luistelu, liuku, kiekko rystylle ja verkot tötterölle. Matsi ratkaistu. Ensi kauden aikana näämme, josko mörssäri saisi lisävastuuta voittolaukauskilpailuissa.

– Se oli vain hyvää tuuria, kuittasi Rechlicz rankkarionnistumisensa.

Katso nyrkkisankari Rechliczin kermaiset veivit täältä!

Tämä ei suinkaan ollut ainut kerta, kun telaketjuosaston miehet ratkovat harjoitusotteluja kliinisellä rankkarityöskentelyllään. 27. syyskuuta vuonna 2005 Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Pat Quinn komensi kaikkien tunteman Tie Domin esittämään rankkaritaitojaan harjoitusottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Quinn ei pystynyt pitämään pokkaansa valintansa jälkeen ja tilanne hauskuutti suuresti myös itse Domia. Mittatilaustyönä tehty rannelaukaus kuitenkin löysi tiensä verkkoon Ryan Millerin jalkovälistä eikä Sabres-vahti voinut uskoa tilannetta todeksi.

Katso Tie Domin legendaarinen viimeistely tästä!

Veikkaussivut 

Twitter: @Veikkaussivut