NHL-paikkaa hamuava suomalaislupaus kerää ylitystä - "Hän on ainutlaatuinen pelaaja"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Tämän suomalaislupauksen tavoitteet ovat selvät.

Kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella Dallas Starsiin varattu Julius Honka uhkuu itsevarmuutta. Vasta 18-vuotias puolustaja aikoo nimittäin seurata Olli Määtän jalanjälkiä ja hypätä NHL-jäille heti varauskesän jälkeen.

Hongalla on jo takataskussaan NHL-sopimus, jonka nuorukainen solmi Starsin kanssa heinäkuussa. Täten suomalaislupauksen NHL-paikan esteenä on ainoastaan omat peliesitykset.

Ja niihinhän puolustaja voi vaikuttaa itse erittäin paljon.

[ Veikkaussivujen vihjeosastolla tarjolla ilmainen vihje Ilves-Kärpät -matsiin! Betsaa Nordicbetilla peräti 50€ riskittömästi tästä linkistä! ]

Honka onkin päässyt jo pelaamaan Starsin väreissä. Puolustaja on nimittäin seuran nuorisojoukkueen mukana nuorille NHL-lupauksille suunnatussa Traverse Cityn junnuturnauksessa.

Kyseisessä kiekkoturnauksessa nähdään parhaat tulevaisuuden lupaukset kahdeksasta NHL-seurasta. Starsin lisäksi mukana karkeloissa ovat myös New York Rangers, Carolina Hurricanes, Buffalo Sabres, St. Louis Blues, Minnesota Wild, Columbus Blue Jackets sekä Detroit Red Wings.

Turnauksessa esiintyvät pelaajat saattavat olla Honkaa monia vuosia vanhempia. Tästä huolimatta suomalaispakki on esiintynyt turnauksessa enemmän kuin edukseen.

– Honka oli todella vakuuttava. Eritoten kun muistaa, että hän on vielä reilusti alle 20-vuotias. Hän näyttää täysin ainutlaatuiselta pelaajalta pelitapansa perusteella. Hän pelaa itsevarmasti ja fiksusti kiekon kanssa, esiintyy vahvasti hyökkäyspäässä ja on vieläpä todella nopea, ESPN:n NHL-toimittaja Corey Pronman kuvaili Traverse City -turnauksen aikaan.

– Honka on pienikokoinen, mutta hänellä on silti todella kova lyöntilaukaus. Honka on papereissani edelleen Starsin kolmanneksi tärkein tulevaisuuden lupaus Brett Ritchie and Jamie Oleksiakin takana. Mutta nyt nähtyjen otteiden perusteella tuon kolmikon välimatkat ovat pienentyneet, Pronman jatkoi.

Honka onkin ollut itse mielissään päästessään tositoimiin Starsin paidassa. 

– Tuntuu hyvältä pitää paitaa yllä. Annan joka kerralla kaikkeni. Se on mahtava tunne, rakastan tätä peliä. Sillä ei ole väliä mitä on tulossa tai kuka on vastassa, yritän vain pelata omaa peliäni, Honka runoili Starsin verkkosivuilla.

Nuori kiekkolupaus ei aiokaan jättää leikkiä ns. kesken vaan hänen tarkoituksenaan on jatkaa pelejä Starsin paidassa jopa NHL:n runkosarjan aikaan.

– Haluan näyttää olevani hyvä pelaaja. Olen oma itseni ja pelaan omaa peliäni. Haluan pelata niin korkealla tasolla kuin vain pystyn. NHL on tavoite, mutta katsotaan mitä tapahtuu, Honka linjasi.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut