NHL:n suomalaisilla edessä suuria haasteita - Näin pudotuspelit jatkuvat! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/01/2014
Jaa tämä...

NHL:n kahdeksan parasta joukkuetta on vihdoin selvillä.

NHL:n pudotuspelien avauskierros on vihdoin takana päin ja on aika suunnata katseet kohti konferenssivälieriä. Pitkää taukoa ei otteluista tule, sillä toinen kierros polkaistaankin käyntiin jo torstaina.

Itäinen konferenssi

Tuukka Raskin Boston Bruins saa vastaansa Tampa Bay Lightningin täysin tuhonneen Montreal Canadiensin. Tulikuuma Canadiens hurjasteli omasta otteluparistaan jatkoon selvin 4-0-otteluvoitoin. Tämä otteluparin joukkueet ovat tulleet vuosien saatossa toisilleen enemmän kuin tutuiksi ja onkin varmaa, ettei pudotuspelisarjasta tule puuttumaan tunnetta.

Idän toisessa otteluparissa Olli Määtän ja Jussi Jokisen edustama Pittsburgh Penguins kohtaa New York Rangersin. Penguins kompasteli pahasti jo ennalta huomattavasti heikompaa Columbus Blue Jacketsia vastaan, sillä joukkue sai selvitettyä tiensä jatkoon vasta kuudennessa ottelussa.

Nyt pingviinilauman pelin onkin parannuttava, sillä vastus on huomattavasti iskukykyisempi.

Läntinen konferenssi

Avauskierroksen kovimmasta pommista vastannut Minnesota Wild joutuu entistäkin kovempaan paikkaan, kun joukkue saa vastaansa viime vuoden mestarijoukkueen, Antti Raannan edustaman Chicago Blackhawksin.

Mikko Koivun, Mikael Granlundin ja Erik Haulan Wild taisteli ensimmäisellä kierroksella Colorado Avalanchen kesälomille ottelusarjan seitsemännessä ottelussa. Tämä ei kuitenkaan enää auta, sillä nyt vastassa on kovempi, kokeneempi ja etenkin voittamaan oppinut huippujoukkue.

Lännen toinen ottelupari muodostetaan Anaheim Ducksin ja Los Angeles Kingsin ympärille. Dallas Stars pystyi piinaamaan läntisen konferenssin runkosarjan voittanutta Ducksia, mutta ankkalauma onnistui kuitenkin liitelemään jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Los Angeles Kings on toiselle kierrokselle lähdettäessä eittämättä NHL:n kuumin joukkue. Kuninkaat olivat häviöllä omaa, San Jose Sharksia vastaan pelattua ottelusarjaa jo 0-3. Joukkue kampasi tililleen kuitenkin neljä perättäistä – erittäin vakuuttavaa – voittoa. Nyt Teemu Selänteen, Saku Koivun ja Sami Vatasen edustama Ducks joutuukin siis ensimmäiseen todelliseen testiin.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut