NHL:n runkosarja ohi - Suomalaisia vapautui MM-kisoihin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/08/2012
Jaa tämä...

Pudotuspelit alkavat ke-to välisenä yönä.

 

Jääkiekon NHL:n pitkä 82:n ottelun mittainen runkosarja saatiin päätökseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

 

Suomalaisia nähtäneen NHL:n pudotuspeleissä 10 kappaletta, tosin Nashville Predatorsin Teemu Laakson ja Chicago Blackhawksin Sami Lepistön peliajat ovat olleet tiukoilla. Sen sijaan jos ilman loukkaantumisia selvitään, nähtäneen pudotuspelien avauspeleissä suomalaisista Nashville Predatorsin ykköskassari Pekka Rinne, San Jose Sharksin ykkösmaalivahti Antti Niemi, Boston Bruinsin kakkosvahti Tuukka Rask, Vancouver Canucksin Sami Salo, Philadelphia Flyersin Kimmo Timonen, Florida Panthersin Sean Bergenheim, Phoenix Coyotesin Lauri Korpikoski sekä Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula.

Pudotuspelien otteluparit :

Itäinen konferenssi:

NY Rangers (1) – Ottawa Senators (8)
Boston Bruins (2) – Washington Capitals (7)
Florida Panthers (3) – New Jersey Devils (6)
Pittsburgh Penguins (4) – Philadelphia Flyers (5)

Läntinen konferenssi:

Vancouver Canucks (1) – Los Angeles Kings (8)
St. Louis Blues (2) – San Jose Sharks (7)
Phoenix Coyotes (3) – Chicago Blackhawks (6)
Nashville Predators (4) – Detroit Red Wings (5)

 

NHL:n runkosarjan jälkeen maajoukkueen ”käyttöön” vapautui tukku suomalaisia, mikäli heitä MM-kotikisat kiinnostavat. Kenties ”varmimpia” halukkaita Leijonapaidan ovat päälleen pistämään Teemu Hartikainen, Lennart Petrell (Edmonton Oilers), Ville Leino (Buffalo Sabres), Petteri Nokelainen (Montreal Canadiens), Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen (Carolina Hurricanes), Mikko Koivu (Minnesota Wild) ja Antti Miettinen (Winnipeg Jets). Anaheim Ducksin Toni Lydman ja Niklas Hagman puolestaan jättävät kisat väliin, kun taas Saku Koivu ja Teemu Selänne ovat vielä tässä vaiheessa kysymysmerkkejä. Myös muita epävarmoja pelaajia ovat Olli Jokinen ja Joni Pitkänen.

Maalivahteja vapautui kolme kappaletta, Niklas Bäckström (Minnesota Wild), Kari Lehtonen (Dallas Stars) ja Miikka Kiprusoff (Calgary Flames).