NHL pienentämässä maalivahtien varusteita ensi kaudeksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Maalivahtien varusteita halutaan pienentää

NHL suunnittelee kokoajan uusia sääntömuutoksia, jotta liiga saisi maalimäärät nousuun. Joukkueiden toimitusjohtajat istuivat tiistaina saman pöydän ääreen, ja CBC:n mukaan NHL:n johtoon kuuluva Kay Whitmore teki esityksen koskien maalivahtien varusteita. NHL suunnittelee pienentävänsä veskareiden varusteita jo ensi kaudesta lähtien. Tarkoituksena on, että maalivahtien turvallisuudesta ei tingitä, ja muutokset koskevatkin sellaisia varusteiden osia, joiden ainoa tarkoitus on antaa lisää torjuntapinta-alaa.

CBC:n mukaan Whitmore vetoaa siihen, että myös NHL:n parhaat maalivahdit ovat toivoneet sääntömuutosta. He haluavat todistaa, että ovat hyviä maalivahteja varusteista riippumatta. Takana on kuitenkin myös varmasti ajatus, että liiga saisi houkuteltu lisää katsojia, mikäli maalimäärät lähtisivät nousuun.

Vastaavasta sääntömuutoksesta on puhuttu jo pitkään, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi kaudella veskareiden varusteet tulevat pienenemään. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että myös jääkiekon World Cupissa nähtäisiin jo todennäköisesti uusia varusteita.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon sääntömuutos tulisi lopulta vaikuttamaan maalimääriin. Jossain vaiheessa puhuttiin myös maalien suurentamisesta, mutta nähtäväksi jää, millaisiin päätöksiin NHL lopulta päätyy. Todellisten lätkäfanien mielestä maailman kovin jääkiekkoliiga on jo näinkin varmasti ihan tarpeeksi viihdyttävä.

Esimerkiksi viime yön NHL-kierroksella pelattiin kahdeksan peliä ja keskimääräisesti otteluissa tehtiin tasan viisi maalia per peli. Joko ensi kaudella nähdään vieläkin runsasmaalisempia kierroksia?

Lue myös:

Vancouver-veskarilta pelastus paljaalla kädellä

Jokereiden tähtihyökkääjä siirtymässä Pietariin?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa