NHL-seura hehkuttaa Liiga-finaalin nuorta ratkaisijaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 28.6.2015

Jääkiekon NHL-seura Carolina Hurricanes hehkuttaa seuran tuoretta varausta Sebastian Ahoa. Etenkin Hurrikaanien kykyjenetsijä Tony MacDonald on innoissaan uudesta varauksesta.

NHL-seura Carolina Hurricanes varasi kiekkoliigan varaustilaisuuden toisella kierroksella suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon. 17-vuotias Aho meni Carolinaan varausnumerolla 35. Aho myös valittiin toisena suomalaisena NHL:ään.

– Nopeus. Taito. Pelaa aikuisten kanssa Liigaa. Hän on hyvin vakuuttava nuoreksi mieheksi. Pidämme Ahon potentiaalista. Hän ei ole hirveän iso pelaaja, mutta nopeus, taito ja tasainen kilpataso ovat erittäin viehättäviä ominaisuuksia meille, Hurricanesin pääkykyjenetsijä Tony MacDonald hehkutti seuran verkkosivuilla Kärpät-hyökkääjää.

Nuori hyökkääjä muistetaan Liiga-finaaleista

Toisen polven jääkiekkoilija muistetaan viime kaudelta erityisesti Liiga-finaaleista. Aho teki voittomaalin ratkaisevan seitsemännen finaalin toisessa jatkoerässä.

Kärpät voitti Suomen mestaruuden toisen kerran peräkkäin. Tampereen Tappara joutui puolestaan jälleen tyytymään hopeasijoitukseen.

Aho pelasi päättyneellä kaudella myös alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Hän pelasi myös alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuosina 2014 ja 2015. Jälkimmäinen turnaus päättyi hopeaanAho ehti pelata vain finaaliottelun Yhdysvaltoja vastaan, sillä hän pelasi aiemman turnauksen ajan Liigan finaaleissa. Hän syötti finaaliottelussa Suomen ainoan maalin.

Viikonloppuna käytiin NHL:n varaustilaisuus

Viime viikonloppuna käytiin NHL:n varaustilaisuus. Varaustilaisuuden kärkinimet olivat vedonlyöntisivujenkin suosikit Edmonton Oilersin nappaama Connor McDavid sekä Buffalo Sabresiin matkaava kevään MM-kisoissakin pelannut Jack Eichel.

Veikkaussivut kokosi kaikki varaustilaisuudessa varatut suomalaiset. Suomalaisen pelaajan nimi huudettiin tapahtumassa yhteensä 13 kertaa. Hieman erikoisempina valintoina varaukset tehtiin myös Hollantiin ja Kiinaan.

Lähde: Yle

Lue myös:
Mikael Granlundin uusi sopimus Minnesotan kanssa lähellä!
VIDEO: Joni Ortiosta imitaattori NHL-uran jälkeen?