NHL:n siirtomarkkinoilla paloi rahaa - Tässä kaikkien älyttömimmät sopimusjytkyt!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/02/2014
Jaa tämä...

NHL:n hulluilla päivillä nähtiin pari aivan käsittämättömätöntä diiliä…

NHL:n vapaita pelaajia koskevan siirtoikkunan aukeaminen on kiekkofaneille yksi kauden kohokohdista. Tällöin NHL-pomot pistävät todella ranttaliksi, kun omaa joukkueen kokoonpanoa valmistellaan seuraavaa kautta silmälläpitäen.

Kiekkofanien kannalta päivän viihteellisyys piilee siinä, että vapaiden pelaajien ansaitsemat sopimukset ovat monesti täysin posketonta luokkaa. Vuosipalkkojen perusteella rivipelaajista tulee tähtipelaajia, ja tähtipelaajista taas supertähtiä.

Hei! Haluatko testata vedonlyöntiä riskittömästi? No, Expektillä se onnistuu! Voit lyödä peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

Tältä ei vältytty myöskään tänä kesänä. Veikkaussivut listasi alle koko siirtomarkkinoiden älyvapaimmat pelaajasopimukset. Kas näin!

5. Benoit Pouliot, Edmonton Oilers ($4.000.000 & 5 vuotta)

Isokokoinen, mutta taitava hyökkääjä, joka pelasi pisteiden valossa uransa parhaimman kauden. Kuvaus voisi osua kyseiseen sopimukseen hyvin, mutta ei tässä tapauksessa. Pouliotin viime kauden tehot olivat nimittäin ”vain” 15+21=36.

Viime sesongin finaalijoukkue New York Rangersissa viettänyt kanukkihyökkääjä tunnetaan vahvoista hyökkäyspään taidoistaan, mutta työnteko ei herralle ole aina oikein maistunut. Asennevammakortti viuhuukin varsin usein esille, kun Pouliotin heikkoudet ovat tarkastelun alla.

Tällainen kaveri siis hankittiin näyttämään mallia Oilersin omille tähtinuorukaisille peräti viideksi vuodeksi.

4. Matt Niskanen, Washington Capitals ($5.750.000 & 7 vuotta)

Jo kauan ennen siirtomarkkinoiden aukeamista oli selvää, että Pittsburgh Penguinsissa mainion kauden tahkonnut Matt Niskanen tulee saamaan NHL-seuroilta tähtitieteellisen suuria sopimustarjouksia. Yksi näistä tuli Washington Capitalsilta, yli 40 miljoonan suuruisena.

Nyt Capitals on naimisissa Niskasen peräti seitsemän vuotta kestävän sopimuksen kanssa. Viime kauden 10+36=46 -pisteet yhdistettynä +33 -lukua näyttävään tehotilastoon kertovat herkullista tarinaa, mutta miehen ympärillä on silti reilusti kysymysmerkkejä. Niskanen saakin tehdä runsaasti duunia tehdäkseen itsestään jättisopimuksen arvioisen ja tätä on vaikeaa nähdä tapahtuvan.

3. Brooks Orpik, Washington Capitals ($5.500.000 & 5 vuotta)

Capitalsin toinen aivopieru olikin sitten vielä astetta suurempi. Puolustavana puolustajana tunnettu Brooks Orpik nousi NHL:n vuosipalkka-vertailussa kertaheitolla sijalle 21.

Tarkemmalla tutkailulla voi itsekukin löytää vaikka kuinka monta asiaa, mitkä tekevät tästä sopimuksesta täysin käsittämättömän. Orpik on pelannut viimeisen kolmen sesongin aikana yhteensä 191 runkosarjaottelua ja tehoja on syntynyt huimat 4+35=39. Hän on jo 33-vuotias ja viime vuosina mies on kärsinyt vieläpä lukuisista loukkaantumisista. Pelityyliltään taas jenkkipakki on puhdas oman pään luutija, jolta ei juurikaan saa apuja hyökkäyspeliin.

Tällaisesta kaverista Capitals päätti sitten maksaa 5,5 miljoonaa dollaria kaudessa! Melkoisen railakas hinta pelaajasta, joka pääosin vain kurmuuttaa vastustajia omassa päädyssä.

Hei! Haluatko testata vedonlyöntiä riskittömästi? No, Expektillä se onnistuu! Voit lyödä peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

2. Deryk Engelland, Calgary Flames ($2.900.000 & 3 vuotta)

Kurmuuttajista puheenollen, täältä tulee Deryk Engelland. Mitähän Calgary Flames ajatteli, kun päätti tarjota romuluiselle puolustajalle tällaista sopimusta. Nyt mies siis pelaa seuraavat kolme vuotta liekkipaidassa 2,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Huhhuh.

Engelland on profiloitunut kieltämättä suhteellisen vankaksi oman pään jyyräksi. Fyysisyys ja ilkeys ovat hänen alaansa, ja pystyypä mies jopa tappelemaan tasapuolisesti jopa ihan NHL:n kovimpien karjujen kanssa. Tähän Engellandin vahvuudet sitten jäävätkin. Kiekolliset taidot ovat keskivertoa heikommat, eikä peliälyssäkään ole kiittelemistä.

Kyseessä on yksinkertaisesti liian iso sopimus pelaajalle, joka toimi Penguinsissa 6. tai 7. pakkina.

1. Clayton Stoner, Anaheim Ducks ($3.250.000 & 4 vuotta)

Tämä diili sai koko NHL-yleisön ultimaattisen hämmästyksen partaalle. Ja ne, jotka eivät hämmästyneet, nauroivat vain räkäisesti monen tunnin ajan. Minnesota Wildin väreissä viimeisellä viidellä kaudella nähty Clayton Stoner nousi kertaheitolla kiekkomiljonäärien joukkoon.

Engellandin tavoin myös Stoner on puhtaasti pelkkä fyysisesti pelaava puolustava puolustaja. Mitään muuta ei mies sitten pystykään joukkueelleen tarjoamaan – ainakaan kaukalon sisällä. Ikääkin on mittarissa jo 29-vuotta, joten suuria kehitysaskeleita ei herra tule enää ottamaan.

Tuntuu, ettei tässä sopimuksessa ole järjenhiventäkään. Fyysisyydestään huolimatta Stoner joutuu ajoittain ongelmiin jopa perus puolustuspelaamisen kanssa. Otteista puuttuu tasaisuus ja tyhmät jäähyt ovat herralle ihan tuttua kauraa. Silti tilinauhalta löytyy nyt messevä 3,25 miljoonan dollarin vuosipalkka. Missä mentiin vikaan?

Sami Vatanen tykkää varmasti tästä sopimuksesta erittäin paljon.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut