5 suomalaispakkia jotka nousevat otsikoihin alkavalla NHL-kaudella!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: AFP
  • 10/02/2015
Jaa tämä...

NHL:ssä nähdään jälleen runsaasti suomalaisväriä.

Veikkaussivut –toimitus on ottanut tulevan NHL-kauden suomalaisnimet syyniin ja ennakoimme, miten miehet mahtavat pärjätä maailman kovimmassa lätkäliigassa. Esittelemme sarjassa muutamia uusia näkökulmia tulevalle kaudelle ja ainahan saa ja pitää olla eri mieltä. Voit myös itse vaikuttaa juttuun liittyvään äänestystulokseen jonka löydät jutun lopusta. Anna äänesi kuulua!

Tällä kertaa pureudumme pakkeihin, joita ”ylhäällä” ei pelaa kovinkaan montaa. Aivan kauden kynnyksellä farmiin joutui useampi pakki, mutta hyvä kauden aloitus farmissa voi tuoda paikan NHL:ssä hyvinkin pian. Esa Lindell ja Julius Honka ovat pelaajia jotka varmasti tullaan näkemään vielä tällä kaudella NHL:ssä oman seuransa väreissä.
Mutta tsekataan viisi suomalaispuolustajaa jotka varmasti nousevat otsikoihin alkavalla NHL-kaudella

• Sami Vatanen

Sitkeästi NHL:n huipulle itseään hilaava kiekollinen pakki tulee olemaan tärkeässä roolissa Anaheimissa tällä kaudella. Vatanen pelannee kolmospakkiparissa, mutta ylivoima-aikaa tulee yhdessä Cam Fowlerin, Patrick Maroonin, Ryan Getzlafin ja Corey Perryn kanssa.

Otsikoihin: Paras suomalainen pistepakki tekee todennäköisesti tällä kaudella oman piste-ennätyksensä jos pysyy terveenä koko kauden. Viime kaudella tuli jo tehot 12+25, siinä haastetta tälle kaudelle.

• Olli Määttä

Epäonnen kausi takana kaikkine sairasteluineen. Paljon huonommin ei kausi voisi mennä ja nyt Ollille on tarjolla paikkaa jopa ykkösylivoimassa. Määttä on tehnyt 98 pelissä tehot 10+28, nyt pelkästään tälle kaudelle on jopa lupa odottaa samanlaisia tehoja. Saa toki tehdä enemmän.

Otsikoihin: Määttä osaa ennen kaikkea kiekollisen pelaamisen ja viivapelotetta on kaavailtu jopa Pittsburghin ykköspakkipariin. Ylivoimalla Määttä istutettaneen kakkosylivoimaan sillä ykkönen tullee olemaan Chris KunitzSidney Crosby, Phil Kessel, Evgeni Malkin ja Kris Letang.

• Rasmus Ristolainen

Ristolainen on oman paikkansa lunastanut NHL:ssä ja toivottavasti kehitys jatkuu myönteiseen suuntaan. Peliaikaa voi löytyä jopa Buffalon ykkösparista, harmi että joukkue on yksi NHL:n heikoimpia. Superlupaus Jack Eichelin tulo joukkueeseen piristää varmasti koko joukkuetta.

Otsikoihin: Ristolainen pelasi viime kauden ylhäällä ja vyölle tuli komeat 78 ottelua ja tehot 8+12. Miinuslukema oli kuitenkin mallia Siperia eli -32 joten tässä on koko joukkueella ja Rasmuksella parannettavaa. Ylivoima-aikaa on myös odotettavissa.

[interaction id=”560e7900c70ac51c03bf5f06″]

• Jyrki Jokipakka

Viime kaudella yllätti varmasti monet nappaamalla NHL-paikan yhden farmikauden jälkeen. Jokipakalle kertyi yli 50 matsia ylhäällä ja todennäköisesti niitä kertyy tällä kaudella vieläkin enemmän. Dallasin suomalaismaalivahdit Antti Niemi ja Kari Lehtonen voivat huudella käskyjä suomeksi, joten oma kieli maalivahtien kanssa löytyy taatusti.

Otsikoihin: Jokipakalta on vielä ensimmäinen NHL-maali tekemättä, mutta melkein voisi lyödä vetoa että se kuparinen menee rikki tällä kaudella. Viime kaudella pyssytti jo 40 laukausta ja napsi siinä ohella 10 maalisyöttöä.

• Petteri Lindbohm

Lindbohmin viime kausi meni enimmäkseen farmissa, mutta 23 ottelua ylhäällä ja kaavailut tämän kauden kolmospakkipariin St. Louisissa lupaavat hyvää. Yksi kärkipään joukkueista tulee taistelemaan jälleen mestaruudesta ja mikäli Lindbohm pysyy terveenä, pääsee Petteri nauttimaan Jori Lehterän kanssa upeasta kaudesta.

Otsikoihin: Ensimmäiset NHL-pisteet ja maalit on jo tehty, joten nyt voi hyvällä tsempillä lähteä uuteen kauteen. Viime kauden -1 23 ottelussa on mukavan vähän, tälle kaudelle lukema plussalle niin edistystä on jo tapahtunut.

Jääkiekon SM-Liiga jatkuu jälleen perjantaina! Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa Suomen korkeimmalle sarjatasolle loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.
Osallistu kilpailuun ja ole mukana kymmenien mahtavien palkintojen arvonnassa!

Lue myös:
Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015!
Mikko Rantanen on pääsemässä heti NHL-jäille!