NHL:n uusin supertähti hakee järkyttävän hintaista jatkosopimusta - "Annan agenttini tehdä työnsä"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/03/2014
Jaa tämä...

Aivan kiekkomaailman eliittiin noussut P.K. Subban on joukkueelleen kultaakin arvokkaampi.

Montreal Canadiensilla on edessään kesällä kova paikka. Joukkueen johtotähti P.K. Subbanilta päättyy nimittäin sopimus tähän kauteen ja miehelle olisi sorvattava uusi jatkosopimus – mahdollisen maltilliseen hintaan.

Vuonna 2013 NHL:n parhaaksi puolustajaksi nimitetty Subbanin huikeat otteet ovat kuitenkin nostaneet hänen arvonsa taivaisiin. Esimerkiksi The Globe and Mail -toimittajan Sean Gordonin mukaan tähtipakki voisi pyytää Canadiensilta jopa kahdeksan vuoden sekä peräti 76 miljoonan dollarin sopimusta.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Evgeny Malkinilla on juurikin tällainen sopimus.

Omien kommenttiensa perusteella Subban ei juurikaan stressaa tulevan kesän sopimusrumbasta.

– Sen takia palkkasin agenttini. Siksi maksan hänelle. Se on hänen työtänsä ja annan hänen tehdä työnsä. Minä olen työni tehnyt jäällä, Subban sanoi Sportsnetille.

– Uskon jokaisen haluavan tehdä pitkän sopimuksen, mutta se ei ole minulle kaikki kaikessa. Minulle tärkeintä on pelata joukkueessa, jolla on mahdollisuus mestaruuteen ja uskon Montrealilla olevan mahdolisuus siihen, pakki jatkoi.

Subban on eittämättä koko Canadiens-leirin tärkein lenkki yhdessä tähtiveskari Carey Pricen kanssa. Kanukkipakki oli runkosarjassa joukkueensa toiseksi paras pistemies 10+43=53 -tehoillaan. Pudotuspeleissä hän taas voitti joukkueensa pistepörssin, kun 17 ottelua tuottivat pistesaldoksi lukemat 5+9=14.

Kahdeksanvuotinen ja 76 miljoonan dollarin arvoinen sopimus olisi NHL:n mittapuulla varsin historiallinen. Kokonaisarvossa sekä Shea Weber että Ryan Suter kiilaavat Subbanin edelle 110 miljoonan sekä 98 miljoonan dollarin arvoisilla sopimuksillaan. Palkkakattoa rasittava lukema taas olisi Subbanilla aivan toista luokkaa.

Sekä Weber että Suter lohkaisevat joukkueidensa palkkakattolukemista ”vain” alle kahdeksan miljoonaa dollaria kaudessa. Subbanin spekuloidulla sopimuksella hänen cap hit -lukemansa olisi peräti 9,5 miljoonaa.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut