NHL-tähtien listaus uudella tavalla - lopettanut suomalaistähti ei mahtunut mukaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/05/2015
Jaa tämä...

Yhdysvaltalaislehti listasi NHL-tähdet erilaisella tavalla.

Yhdysvaltalainen Sports Illustrated on listannut NHL:ssä jokaiselle pelinumerolle kaikkien aikojen parhaan pelaajan. Viimeisimmän numeron kohdalla Wayne Gretzky oli varsin helppo valinta, sillä hänelle ei löydy viidestä muusta samalla numerolla NHL:ssä pelanneesta pelaajasta.

Suomalaisittain Teemu Selänteen kohdalla valinta meni listauksessa ohi kahdesti. Selänne aloitti NHL-uransa numerolla 13, mutta vaihtoi myöhemmin numeroon kahdeksan, jolla hän myös lopetti uransa.

Numeron kahdeksan kohdalla Selänteen sijasta Sports Illustrated valitsi Aleksander Ovetshkinin. Venäläinen on viimeistellyt 760 ottelussa tehot 475+420=895. Ovetshkinin on voittanut viisi kertaa NHL:n maalikuninkuuden, ja hänet on vallittu kolme kertaa maailman kovimman kiekkoliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Selänne pelasi NHL:ssä kaiken kaikkiaan 1451 ottelua tehoin 684+773=1457. Hän voitti urallaan kahdesti NHL:n maalikuninkuuden ja kerran Stanley Cupin.

Numero 13:n kohdalla Selänteen ohi nousi Pavel Datsjuk, joka on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa hieman alle 900 ottelua tehoin 298+571=869. Datsjukin maalimäärä ei kestä vertailua Selänteen vastaavan lukeman kanssa, mutta venäläinen on valittu kolmesti liigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Datsjuk on voittanut myös kahdesti Stanley Cupin.

Listalla esiintyy kuitenkin kaksi suomalaista. Pelinumerolla 17 löytyy Jari Kurri, Miikka Kiprusoff löytyy pelinumerolla 34 ja Jussi Jokinen, jonka pelinumero on 36.

Pekka Rinne NHL-fantasiapelin paras suomalainen

Sports Illustratedin mielenkiintoinen listaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan, sillä NHL:n virallisilla verkkosivuilla NHL-fantasiapelien asiantuntijat Matt Cubeta ja Pete Jensen listasivat NHL-pelaajat paremmuusjärjestykseen fantasiapelejä ajatellen. Paras fantasiapelaaja asiantuntijoiden mukaan on Ovetshkin, joka oli jokaisen rankingissa ykkösenä.

Paras maalivahti oli Montrealissa pelaava Carey Price, joka löytyy sijalta kahdeksan. Suomen ykköstykkinä fantasiapelissä pidetään Pekka Rinnettä, joka arvioitiin sijalle 23.

Listassa sadan parhaan joukkoon mahtui suomalaisista myös Bostonissa pelaava Tuukka Rask.

Jääkiekon ystäville ennen NHL-kauden alkua tarjoillaan CHL:n jännittäviä otteluita. Lauantaina CHL:ssä pelataan runsas määrä otteluita. Suomalaisista kaukalossa nähdään Kärpät ja KalPa.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lähteet: Sports Illustrated, Iltalehti

Lue myös:
5 syytä, miksi JYP pelaa pleijareissa kaudella 2015-16!
NHL-tähti hyväntekijänä!