Voimasuhteet muuttuvat - Kuka on vahvoilla ensi kaudella?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

Lue myös: Stanley Cup mestari hylkäsi jättitarjouksen  Suomalaislupaus rustaili tulokassopimuksen Avalancheen

NHL-kauden jälkeinen pelaajaliikenne alkaa pikkuhiljaa rauhoittua ja on sopiva aika tarkastella joukkueiden voimasuhteiden muutoksia. Tässä on NHL.comin julkaisema lista kymmenestä eniten vahvistuneesta joukkueesta aakkosjärjestyksessä:

betway

 

BUFFALO SABRES

Tärkeimmät hankinnat: Dan Bylsma (valmentaja), Jack Eichel, Ryan O’Reilly, Robin Lehner (mv), Jamie McGinn ja David Legwand.

Itäisen konferenssin joukkueista suurimman muutoksen on kokenut Sabres, jolla on hyvä mahdollisuus tehdä uusi ennätys peräkkäisten kausien voitettujen pelien määrän parantamisessa. He voittivat viime kaudella vaivaiset 23 peliä ja arviot ensi kaudesta liikkuvat 35-40 voitossa riippuen puolustus- ja maalivahtipelin toimivuudesta.

Hyökkäyspäätä vahvistaa yllämainittujen nimien lisäksi myös Evander Kane, joka hankittiin loukkaantuneena jo helmikuussa Winnipeg Jetsistä, mutta on toipunut pelikuntoon vasta täksi kaudeksi. Näillä näkymin Kane on Buffalon kokoonpanossa, kun kausi alkaa.

CALGARY FLAMES

Tärkeimmät hankinnat: Dougie Hamilton ja Michael Frolik.

Hamilton on 22-vuotias puolustaja, josta odotetaan suurta tähteä. Hän oli tilastojen mukaan Boston Bruinsin paras puolustaja viime kaudella. Hän saavutti 42 tehopistettä, mikä on nuorelle puolustajalle kunnioitettava saldo. Flamesin puolustus vahvistuu myös tähtipuolustaja Mark Giordanolla, joka oli loukkaantumisen vuoksi sivussa viimeiset pari kymmentä peliä, mutta on jälleen pelikunnossa.

Frolik teki viime kaudella Jetsille myös 42 pistettä, jolla oli seuransa kuudenneksi paras pistemies. Frolik on hyvä kahden suunnan hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä maalinteko- että jarrukentissä.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Tärkeimmät hankinnat: Brandon Saad ja Gregory Campbell.

Columbus kärsi viime kaudella poikkeuksellisen paljon loukkaantumisista ja mikäli saa nyt ehjän kauden, nousee yhdeksi koko NHL:n suosikeista. Täsmähankinnat Saad ja Campbell vahvistavat jo ennestään vahvaa ryhmää. Campbellin rooli on neloskentän sentterinä voittaa aloituksia ja repiä ja raastaa. Saad on todennäköisesti ykköskentän vasemmassa laidassa Ryan Johansenin rinnalla. Columbus sai napattua Saadin mestarijoukkue Chicago Blackhawksilta, koska Chicago ei voinut nostaa nuoren laiturin palkkaa palkkakaton vuoksi.

DALLAS STARS

Tärkeimmät hankinnat: Patrick Sharp, Antti Niemi ja Stephen Johns.

Niemi tuotiin Starsiin kirittämään ykkösvahti Kari Lehtosta. Kausi on pitkä ja kahta maalivahtia tullaan tarvitsemaan. Kahdella suomalaisella huippuvahdilla Dallasin veskariosasto on yksi NHL:n kovimpia. Sharp vahvista Dallasin jo ennestään kivenkovaa hyökkäyskalustoa ja todennäköisesti mahtuu kahteen ensimmäiseen ketjuun.

23-vuotias puolustajalupaus Johns taas kilpailee paikasta kolmeen pelaavaan pakkipariin Dallasin muiden nuorten puolustajien kanssa. Dallas selkeästi rakentaa itselleen tulevaisuuden puolustuspakettia. Onhan sillä jo rosterissaan John Klingberg (22), Jamie Oleksiak (22), Patrik Nemeth (23) ja Jyrki Jokipakka (23).

DETROIT RED WINGS

Tärkeimmät hankinnat: Jeff Blashill (valmentaja), Brad Richards ja Mike Green.

Blashill tuskin tuo mukanaan paljoakaan muutoksia Detroitin peliin, sillä hän on Mike Babcockin oppikoulun käynyt ja entinen Babcockin apuvalmentaja. Hän on valmentanut kolme viimeistä vuotta Red Wingsin farmiseuraa Grand Rapids Griffinsia.

Richards ja Green tuovat mukanaan uusia vaihtoehtoja Detroitin ylivoimapeliin. Richards ottanee paikan kakkos- tai kolmosketjun sentterinä ja oikealta ampuva Green mahtunee kahteen ensimmäiseen pakkipariin. Detroitin hyökkäyksen uskotaan vahvistuvan myös Teemu Pulkkisen ansiosta, sillä tulevasta kaudesta odotetaan Pulkkisen todellista läpimurtoa.

EDMONTON OILERS

Tärkeimmät hankinnat: Peter Chiarelli (GM), Todd McLellan (valmentaja), Connor McDavid, Cam Talbot (mv), Andrej Sekera, Eric Gryba, Griffin Reinhart, Mark Letestu ja Lauri Korpikoski.

Oilers on läntisen konferenssin suurimmat muutokset kokenut joukkue. Koko organisaatio on kokenut suuria muutoksia joukkueen johdon, valmennuksen, scouttien yms. osalta.

Pelaajarosterin muutokset aloitettiin draftissa, jossa Oilers nappasi ykkösvuorolla McDavidin. Talbot, Reinhart ja Gryba hankittiin vaihtamalla. McDavidista odotetaan yleisesti NHL:n seuraavaa supertähteä ja Talbotille taas annetaan mahdollisuus ykkösvahdin rooliin, johon hänellä ei New York Rangersissa Henrik Lundqvistin takana ollut mahdollisuutta. Gryba ja Reinhart tuovat syvyyttä Edmontonin puolustukseen ja Gryba myös kaivattua fysiikkaa.

Sekera hankittiin heinäkuun alussa ja hän lienee ensi kaudella Edmontonin ykköspakki. Sekera tuo uskottavuutta ja kiekkovarmuutta Edmontin puolustukseen. Letestu ja Korpikoski tuovat syvyyttä Edmontonin hyökkäyskalustoon.

SAN JOSE SHARKS

Tärkeimmät hankinnat: Peter DeBoer (valmentaja) Paul Martin, Joel Ward ja Martin Jones (mv).

Jones saa mahdollisuuden kokeilla taitojaan ensi kertaa ykkösvahtina pelattuaan pari vuotta Jonathan Quickin kakkosmiehenä Los Angelesissa. Brent Burnsin pakkipariksi kaavaillulle Martinille sorvattiin peräti viiden vuoden sopimus. Hän tuo kokemusta takalinjoille ja on varsinainen minuuttihirmu, joka pelaa kaikissa erikoistilanteissa.

Ward pelasi viime kauden Washington Capitalsin yköskentässä Alex Ovechkinin ja Nicklas Bäckströmin kanssa. Hänellä on voimaa, kokoa ja taitoa ja hän on selkeä vahvistus riippumatta siitä missä kentässä pelaa.

TAMPA BAY LIGHTNING

Tärkein hankinta: Erik Condra

Condra korvannee Brenden Morrowin Lightningin jarrukentissä. Hän on kahdeksan vuotta Morrowia nuorempi ja tuo myös hiukan enemmän hyökkäysvoimaa kuin Morrow. Suurin syy Tampan odotettuun vahvistumiseen on kuitenkin se seikka että heidän nuoret tähtensä ovat taas vuotta vanhempia.

TORONTO MAPLE LEAFS

Tärkeimmät hankinnat: Mike Babcock (valmentaja), Shawn Matthias, Daniel Winnik, PA Parenteau, Mark Arcobello, Matt Hunwick, Martin Marincin ja Nick Spaling.

Toronton tähtäin on selkeästi tulevaisuudessa. Se on uudistanut joukkuetta kovalla kädellä ja Babcockin kahdeksan vuoden, 50 miljoonan dollarin sopimus on osoitus pitkäjänteisyydestä, jota Torontossa nyt korostetaan.

Toronto vaihtoi Phil Kesselin, Tyler Biggsin, Tim Erixonin ja varausvuoron Scott Harringtoniin, Spalingiin, Kasperi Kapaseen ja kahteen varausvuoroon. Kapasella ja puolustaja Harringtonilla Toronto luultavasti rakentaa tulevaisuuden joukkuettaan, mutta muut hankinnat lienevät ainakin osittain kauppatavaraa nuorten tähtien ja varausvuorojen hankintaan. Kaikki hankinnat ovat toki pystyviä pelimiehiä ja toimivat tilapäisinä vahvistuksina, kunnes heidät vaihdetaan.

WASHINGTON CAPITALS

Tärkeimmät hankinnat: Justin Williams ja TJ Oshie.

Oshiesta odotetaan ykköskentän oikeaa laituria Ovechkinin ja Bäckströmin rinnalle. Oshie on pelannut viimeiset kolme kautta St. Louis Bluesissa 56,3 pisteen keskiarvolla ja uusien ketjukavereiden myötä pistetilin odotetaan kasvavan roimasti. Williams ottanee paikan kakkoskentän laidassa tai kolmoskentän sentterinä. Williams tuo laatua ja kokemusta kumpaan tahansa kentälliseen.

 

Unibet tarjoaa jo nyt voittajakertoimet NHL:ään, mikäli itselläsi on oma mestarisuosikki!