NHL:n jatkoaikasääntö muuttumassa radikaalisti!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 24.6.2015

NHL-seurojen General Managerit päättivät eilen tiistaina maailman vedonlyönti pääkaupungissa Las Vegasissa koolle kutsutussa kokouksessa, että ensi kaudesta lähtien taalaliigan jatkoajat pelataan 3 vastaan 3- pelinä.

Aiemmin varsinaisen peliajan jälkeen tasan olleisiin otteluihin haettiin ratkaisua 5 minuutin pituiselta jatkoajalta, jossa kentällä oli miehitys 4 vs. 4. Jatkoajan pituus tulee jatkossakin olemaan, vain 5 minuuttia, jonka jälkeen mennään voittolaukauskilpailuun, mikäli ratkaisua ei saada aikaseksi jatkoajalla.  Muutoksen tavoitteena on kuitenkin vähentää nimenomaan voittolaukauskilpailuja.

Kekäläinen ja Hextall innoissaan uudistuksesta

Erityisesti ESPN:lle haastattelut kokouksen jälkeen antaneet Columbus Blues Jacketin ja Philadelphia Flyersin nokkamiehet Jarmo Kekäläinen ja Ron Hextall ovat innoissaan tulevasta uudistuksesta. Kekäläinen kertoi, että hyvät kokemukset esimerkiksi AHL:sta ja Ruotsin liigasta rohkaisivat NHL-seuroja ajamaan uudistusta. Kekäläinen sanoi myös, että vaikka rankkarikisat ovat jännittäviä, hän haluaa pelien ratkeavan jo ennen sitä.

Hextall oli kommenteissaan aivan samoilla linjoilla kuin Kekäläinen. Hän odottaa innolla näkevänsä uuden jatkoaikamuodon toiminnassa. Legendaarinen Flyers maalivahti osasi kertoa myös, että jatkossa vapaasti virtaavasta pelimuodosta tulee yleisölle hyvin viihdyttävää, mutta maalivahdeille hyvin hankalaa. Tilanteita tulee jatkossa syntymään todella paljon kun kentällä on paljon aiempaa enemmän tilaa.

Antaako johtokunta hyväksynnän?

Vaikka NHL-seurojen GM:t päättivät jo omassa kokouksessaan asiasta, niin lopullinen sääntömuutos vaatii vielä NHL:n johtokunnan päätöksen. Useat Yhdysvaltalaiset mediat kuten ESPN ja TSN uskovat päätöksen hyväksynnän kuitenkin olevan tällä hetkellä vain muodollisuus. NHL-kaudella 2014-15 yhteensä 170 ottelua päätettiin voittolaukauskilpailussa. Prosentuaalisesti se tarkoittaa yhteensä 13,8 % kaikista otteluista. Jää siis nähtäväksi, kuinka monta prosenttia otteluista ensi kaudella menee rankkareille, kun sääntömuutos on hyväksytty.

Ensi perjantaina eletään suomalalaisittain jänniä hetkiä, kun Floridassa järjestetään NHL-draft. Muun muassa Mikko Rantasen odotetaan varattavan pienellä varausnnumerolla. Esimerkiksi vedonlyöntisivu NordicBet uskoo Rantasen menevän varausnumerolla 6 – 8, tarjoten kohteelle kertoimen 2,75.

Lue myös: Cavanilla perheongelmia ja Valtio suunnittelee omaa F1-tallia!