NHL:n pudotuspeliennakko - Kuka nostelee kannua?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

14.4.2015

NHL:n runkosarja takana – tosipelit käyntiin. Kuten joku on jossain todennutkin, NHL:ssä haetaan runkosarjassa asetelmia pudotuspeleihin. No tavallaan näin onkin, mutta 82 peliä siihen on melkoisen paljon. Tällä kaudella oli jälleen todella tiukka kisa viimeisistä pudotuspelipaikoista ja rannalle jäivät mm. sellaiset suuruudet kuten Boston ja viime kauden mestari Los Angeles Kings. Joka tapauksessa 16 joukkuetta on nyt jäljellä ja tosipelit alkavat näillä näppäimillä.

Veikkaussivut nappaa kiinni pudotuspelipareihin ja ennakoi hieman tulevaa. Pudotuspelien aikana tarjolla on paljon tiukkoja vinkkejä betsaajille. Ennustaminen on kuulemma melkoisen mahdotonta, mutta tilastojen, fiilisten, huhujen ja mutujen jälkeen saadaan varsin suuntaa-antavia vinkkejä jotka todellakin kannattaa käyttää hyväksi. Muista kuitenkin että viime kädessä teet ratkaisun sinä itse, joten voit huoletta nauraa partaasi jos ”asiantuntijat” menevät metsään mopoineen päivineen. Ihan miten vaan, tärkeintä on että et jätä käyttämättä NHL:n playoffs vedonlyöntiä hyväksesi. Nyt sitä mainetta ja mammonaa on luvassa.

Läntinen konferenssi

St. Louis Blues – Minnesota Wild

Jori Lehterän ja Olli Jokisen St. Louis Blues voi olla kevään musta hevonen. Tai voiko se enää olla musta hevonen jos runkosarjakin meni niin hyvin? Joka tapauksessa se joutuu heti tositestiin Minnesotaa vastaan joka pelasi varsin mainion runkosarjan lopun. Paljon suomalaispelaajia vilisevä Minnesota saa tehdä kyllä täyden päivätyön jos aikoo tästä jatkoon mennä.

Mielenkiintoista nähdä kuka suomalaispelaajista nousee Wildin pudotuspelikuninkaaksi? Onko se odotetusti Mikko Koivu, kenties Mikael Granlund tai vaikkapa työmyyrä Erik Haula? Tai mitä tekee Sean Bergenheim, joka on ennenkin nostanut tasoaan pudotuspeleissä? Bäckström tuskin pääsee näyttämään osaamistaan.

Ennustetaan tähän 5-6 peliä ja jatkoon menee St Louis.

Nashville Predators – Chicago Blackhawks

Pekka Rinne pelasi valtavan hienon runkosarjan ja Nashville MVP on se mies johon nyt luotetaan. Vastaan asettuu kova luu Chicago ja Kimmo Timonen halajaa kruunua uralleen Stanley Cupin muodossa. Valitettavasti toisen hienon suomalaisen kausi päättyy joka tapauksessa. Chicago on nostanut myös Antti Raannan kokoonpanoon, joten nähdäänkö jopa suomalaistaistoa kassareiden kesken? Entä saako Teuvo Teräväinen peliaikaa?

Hankala veikattava, mutta tämä voi mennä sinne Game 7 osastolle jolloin liikutaan henkimaailman jutuissa. Ennustetaan siis 6-7 peliä ja voitto menee… Nashvillelle.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets

Anaheim voitti tasapistein St. Louisin kanssa läntisen konferenssin, joten joukkuetta voidaan pitää jopa suosikkina koko konferenssin ja miksei myös Stanley Cupin voittoon. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Winnipeg Jets, joka sai runkosarjassa vain 10 pistettä vähemmän. Sami Vatanen on noussut viimeistään tällä kaudella pakkieliittiin ja muutenkin rosteri on mainiossa kunnossa. Ennuste, Anaheim tästä jatkoon neljässä tai viidessä pelissä.

Vancouver Canucks – Calgary Flames

Anaheim – Winnipeg –otteluparin vastustajalle haetaan vastustaja tästä sarjasta. Mielenkiintoinen kanukkisarja, joukkueet olivat todella lähellä toisiaan pisteissä runkosarjan jälkeen, eroa vaivaiset neljä pinnaa Vancouverin hyväksi. Karri Rämön ja Markus Granlundin Calgaryn puolesta voi pitää peukkuja, mutta Vancouver on tämän sarjan suosikki. Miten ottelusarja lopulta kääntyy, se lienee täysi arvoitus. Arvaukset 6-7 peliä ja pidemmän korren vie lopulta Vancouver.

Unibetin kertoimia ottelupareihin:

St. Louis – Minnesota, St Louis voittaa 4-3 (4.90)

Nashville – Chicago, Chicago voittaa 2-4 (4.50)

Anaheim – Winnipeg, Anaheim voittaa 4-1 (4.20)

Vancouver – Calgary, Vancouver voittaa 4-1 (5.00)

Läntisen konferenssin voittokertoimet Unibetilla:

St Louis – 4.75
Chicago – 4.75
Anaheim – 4.85
Nashville – 7.00
Minnesota – 7.50
Vancouver – 9.50
Calgary – 11.50
Winnipeg – 12.50

Itäinen konferenssi

Montreal Canadiens – Ottawa Senators

NHL sai myös toisen kanadalaisparin kun Ottawa nousi upealla pelillä runkosarjan lopussa pudotuspeleihin, joita se on tainnut pelata jo useamman kuukauden. Nyt vastassa kuitenkin joukkue jolla ei ole kuin yksi tavoite, Stanley Cup. Helpolla Montreal ei tästä tule menemään jatkoon, mutta ennustetaan että näin kuitenkin käy.

Montrealin mestaruusjuna puksuttaa tästä jatkoon 5-6 pelissä, Ottawan hienoista otteista huolimatta.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings

Valtteri Filppulalle varmasti upeat pelit tulossa, olihan hän ennen Detroitin riveissä. Nyt Detroitilla on Teemu Pulkkinen, mutta auttavatko Teemun maalit joukkueen jatkoon? Epäilys on että ei auta, Steve Stamkos aikoo tällä kaudella johdattaa jenginsä ainakin konferenssifinaaliin tai jopa pidemmälle. Ennuste tähän 5-7 peliä ja pelit jatkuvat sarjan jälkeen Tampalla.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Rangers oli koko runkosarjan paras joukkue ja nyt vastaan tulee megatähtiä vilisevä Pittsburgh. Sidney Crosby ja Evgeni Malkin saivat hilattua kuitenkin joukkueen viimeisenä pudotuspeleihin, joten ei sieltä kauhean hyvää ole lupa odottaa. Henrik Lundqvist maalin suulla Rangers mennee tästä jatkoon, mutta pari armopalaa Pittsburgh voi saada. Veikataan siis 5-6 peliä ja Rangers jatkoon.

Washington Capitals – New York Islanders 

Alexander Ovechkinin johtama Washington nousi ihan uuteen lentoon runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla. Se nousikin yhdeksi jopa mestaruussuosikiksi, mutta nyt on monta aitaa ylitettävänä.

Vastustaja Islandersin kanssa se päätyi tasapisteisiin runkosarjassa, joten tasaiset pelit on tästäkin odotettavissa. Paljon riippuu Alex The Greatin pelivireestä miten pelit oikein sujuvat, mutta ei olisi ihme jos tässäkin sarjassa ei nähtäisi 6-7 peliä.

Washington kuitenkin suosikki menemään tästä jatkoon.

Unibetin kertoimia ottelupareihin:

Montreal – Ottawa, Montreal voittaa 4-1 (5.00)

Tampa – Detroit, Tampa voittaa 4-1 (5.00)

NY Rangers – Pittsburgh, NY Rangers voittaa 4-1 (4.75)

Washington – NY Islanders, Capitals voittaa 4-3 (kerroin 5.00)

Itäisen konferenssin voittokertoimet Unibetilla:

NY Rangers 3.75
Tampa 5.50
Montreal 5.50
Pittsburgh 7.50
NY Islanders 8.50
Washington 9.00
Detroit 9.00
Ottawa 12.00

Kenestä mestari?

NHL:n virallisilla sivuilla jokainen pääsee itse hahmottelemaan joukkueiden jatkopolkuja (http://bracketchallenge.nhl.com/#/picks).

Myös toimitus ”pelasi” loppukauden läpi ja kauden jälkeen onkin kiva katsoa miten meni.
Näin se paperilla meni, mites teillä?

Lännestä

St. Louis – Minnesota -> St. Louis jatkoon
Nashville – Chicago -> Nashville jatkoon
St. Louis – Nashville -> St Louis jatkoon konferenssifinaaliin

Anaheim – Winnipeg -> Anaheim jatkoon
Vancouver – Calgary -> Vancouver jatkoon
Anaheim – Vancouver -> Anaheim konferenssifinaaliin

Lännen konferenssifinaali Anaheim – St Louis -> Anaheim finaaliin.

Idästä

Montreal – Ottawa -> Montreal jatkoon
Tampa Bay – Detroit – > Tampa jatkoon
Montreal – Tampa – > Montreal konferenssifinaaliin.

NY Rangers – Pittsburgh -> NY Rangers jatkoon
Washington – NY Islanders -> Washington jatkoon
NY Rangers – Washington -> NY Rangers konferenssifinaaliin.

Idän konferenssifinaali Montreal – NY Rangers -> Montreal finaaliin.

Näillä peleillä ja ennustuksilla nähtäisiin siis Anaheim – Montreal finaalit. Tässä arpa sitten kääntyisi Montrealille ja saataisiin pitkästä aikaa kanadalainen mestari.

Tietenkin nyt kannattaa lyödä vetoa sen oman joukkueen puolesta, kertoimet ennen pudotuspelejä ovat varmasti kohdallaan. Ennakkosuosikeilla kertoimet ovat pienempiä, mutta jääkiekko on siitä mahtava laji, että altavastaajan asemasta on helppo hyökätä. Ja vaikka kuinka ennakkoasetelmat, kertoimet ja todennäköisyydet olisi vastaan, niin ratkaisu tehdään kuitenkin siellä kaukalossa.

Nyt nähdään mistä joukkueesta leivotaan kauden 2014 – 2015 Stanley Cup mestari. Pysy mukana, vauhti tulee olemaan hurja!