Video: NHL:ssä ilmiömäinen puskumaali – tuomarit hylkäsivät!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 20.5.2015

Anaheim Ducksin ja Chicago Blackhawksin välisen konferenssifinaalisarjan toisessa osaottelussa nähtiin dramatiikkaa, kun Chicagon sentteri Andrew Shaw puski reboundkiekon yläpesään toisella jatkoajalla. Kiekko kimposi maalivahti Fredrik Andersenista yläilmoihin, ja Shaw hyppäsi korkealle ja esitti komean hyppypuskun.

Tuomareihin suoritus ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, sillä Shaw’n maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen, syynä tahallinen puskeminen. Sääntöpykälässä 78.5 sanotaan, että maali hylätään, ”jos kiekko ohjataan, lyödään tai heitetään maaliin hyökkäävän pelaajan toimesta muulla kuin mailalla”.

Oikeus kuitenkin voitti, sillä Chicago voitti ottelun lopulta kolmannella jatkoajalla 2-3. Voittomaalin viimeisteli Markus Kruger ajassa 116.12. Hän pysäytti maalin kulmalla Brent Seabrookin laukauksen ilmasta ja huitaisi kiekon sisään.

Suomalaisista Sami Vatanen pelasi ottelussa lähes 38 minuuttia, joista kuusi minuuttia ylivoimaa. Hän sai yhden syöttöpisteen, laukoi viidesti kohti vastustajan maalia ja blokkasi viisi vastustajan laukausta. Teuvo Teräväinen pelasi 22 minuuttia ja laukoi neljästi kohti vastustajan maalia. Kimmo Timoselle kertyi jääaikaa vajaa17 minuuttia. Hän taklasi kolme kertaa ja jäi tehotilastossa pakkaselle -1.

Katso upea puskumaali tästä: