Esittelyssä NHL:n törkypelaajat!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

NHL:ssä on lukuisia huippupelaajia jotka ansaitsevat taistelevat jäällä illasta toiseen ansaitakseen elantonsa itsellensä ja perheelleen. Osa pelaajista ovat puhtaasti taitopelaajia, osa taasen luottaa fyysisyyteen ja kovuuteen jäällä. On kuitenkin olemassa myös kolmas ryhmä, niin sanotut likaiset pelaajat jotka nousevat tasaisin väliajoin esiin törkeiden ja halpamaisten taklausten jälkeen. Veikkaussivut esittelee näistä pelaajista tänään kolme.

Alexander Ovechkin / Washington Capitals

Alexander Ovechkin on yksi nyky NHL:n armottomimmista maalintekijöistä, sitä ei voi kukaan kiistää. ”Ove” on myös äärettömän kilpailuhenkinen pelaajaa, joka jakaa maaleja tekeväksi hyökkääjäksi todella kovia pommeja vastustajilleen. Miehen loiston päälle on kuitenkin kertynyt uran aikana muutama tumma pilvi.

Ovechkinin syntinä on ollut jakaa järkyttävän kovia taklauksia, muutaman sekunnin liian myöhään. NHL:ssä ja maajoukkueessa on nähty useita tilanteita kun kiekko on edennyt jo pois tilanteesta kun Ovechkin vielä tulee voimalla taklaamaan kiekotonta pelaajaa. Muutama tällainen tilanne menisi tietenkin huolimattomuuden piikkiin, mutta Ovechkinin kohdalla tämä tuntuu olevan säännöllinen tapa toimia. Yksi surullisimmista tapauksessa on miehen taklaus Brian Campbellia selkään, josta seurasi ”Aleksanteri Suuren” ulosajo ja Campbellin loukkaantuminen.

Patrick Kaleta / Buffalo Sabres

Buffalo Sabresia edustava Patrick Kaleta on saanut jo ennen tätä listausta hieman kyseenalaista kunniaa, kun kiekkoraamattu The Hockey News rankkasi Kaletan koko NHL toiseksi vihatuimmaksi pelaajaksi. Vuodesta 2006 asti vihamiehiä itsellensä keränneen Kaletan ”tavaramerkiksi” taalajäillä on muodostunut dramaattisen kovat taklaukset vihellysten jälkeen kun peli on menossa poikki. Kaletan ansioluettelossa on muun muassa törkeä kyynärpäätaklaus Paul Kariyan päähän, mikä lopulta johti Teemu Selänteen entisen tutkaparin uran lopettamiseen.

 

Matt Cooke / Rajoittamaton vapaa-agentti

Matt Cooke on eittämättä yksi NHL-historian likaisimmista pelaajista. Mies on kuluttanut jäähypenkkiä ja saanut pelikieltoja roppakaupalla uransa aikana, niin polvi- kuin kyynärpäätaklauksista. Miehen bravuureihin on kuulunut myös halvat takaapäin annetut iskut pahaa aavistamattomille vastustajille.

Cooke on sikaillut ja antanut halpamaisia iskuja siinä määrin urallansa, että hänen edustamansa seura Minnesota Wild päätti viime kaudella ostaa ulos miehen viimeisen sopimusvuoden. Mies onkin ollut koko kesän rajoittamaton vapaa-agentti, mutta yksikään seura ei ole jättänyt vielä Cookelle tarjousta. Miehen törkein temppu on varmasti vuodelta 2011, kun hän taklasi silloin Boston Bruinsissa pelannutta Marc Savardia suoraan kyynärpäällä päähän pimeästä kulmasta. Savard onkin ollut taklauksen jäljiltä sivussa peleistä jo neljä kautta!

NHL-kauden alkuun on vielä tovi, mutta sitä ennen jääkiekon ystäville tarjotaan huippujääkiekkoa KHL:n ja CHL:n merkeissä. Eurooppalaisessa huippusarjassa suomalaisista joukkueista mukana on muun muuassa Tappara ja Kärpät Peliyhtiö Unibet lähettää CHL:n otteluita ilmaiseksi livestream-palvelussaan.

Lue myös:

Loppuiko näiden tähtien NHL-ura liian aikaisin?

Video: St. Louis Blues peluri kompuroivat jäällä!