Tenniksen suomalaistähdelle karsintatappio Tokiossa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 10/03/2015
Jaa tämä...

Suomalaistähden heikko pelivire jatkuu.

Suomen aikaa lauantaina aamulla pelattu Tokion ATP-turnauksen karsintaottelu Suomen Jarkko Niemisen ja Venäjän Mikhail Youzhnyn välillä on päättynyt venäläisen voittoon suoraan kahdessa erässä. Youzhny vei ottelun luvuin 7-6, 6-3. Näin Niemisen ottelut Tokiossa päättyivät karsintaan.

Niemiselle tarjoutui vielä toisessa erässä mahdollisuudet nousta otteluun mukaan, mutta suomalainen ei pystynyt hankkimaan menettämäänsä syöttövuoroa takaisin ja näin syötönmurron erolla Youzhny kuittaisi toisenkin erän itselleen.

Suomen kirkkain tennistähti ei jatka kauaa ATP-kiertueella, sillä Nieminen lopettaa uransa tähän kauteen. Maskulaisen uran viimeinen turnaus pelataan Ruotsissa, jossa käydään Tukholman avoimet. Kyseessä on ehdottomasti yksi Niemisen tärkeimmistä turnauksista, johon saapuu varmasti paljon suomalaiskatsojia.

Niemisen pelivire on alkusyksyn aikana ollut huolestuttava. Muun muuassa US Openissa, Kuala Lumpurissa ja nyt Tokiossa urakka päättyi heti ensimmäiseen otteluun. Tampereen Challenger-turnauskin päättyi suureen pettymykseen ranskalaista Tristan Lamasinea vastaan.

Roger Federer vastustajaksi jäähyväisotteluun

Nieminen on vahvistanut, että kaikkien aikojen kenties paras tennispelaaja Sveitsin Roger Federer on lupautunut suomalaisen vastustajaksi jäähyväisotteluun. Se pelataan Helsingin Hartwall Areenassa. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

– Haluan, että tapahtumasta jää hyvä fiilis isolle joukolle, Nieminen viestitti.

Liput tulevat myyntiin 8. lokakuuta. Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta on kerrottu ja kerrotaan lisää myöhemmin.

Suomalaistennis elää vaikeita aikoja

Kun puhutaan suomalaisesta tenniksestä, niin paljon esiin nousee yksi nimi ylitse muiden, Nieminen. Suomalaistenniksen tilanne on valitettava, sillä myös Micke Kontinen on päättänyt lopettaa uransa. Kontinen kertoi päätöksestään alkusyksyn aikana.

Kuumin suomalaisnimi on tällä hetkellä Henri Kontinen, joka saavutti viime viikonloppuna kauden neljännen ATP-turnausvoittonsa. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä. Nelinpelissä menestymistä saavuttava Kontinen on tällä hetkellä niitä harvoja pelaajia, jotka nähdään ATP-kiertueella tulevaisuudessakin.

Kontinen on pelannut myös tällä viikolla Kuala Lumpurissa erinomaisesti. Hän on edennyt parinsa Trent Hueyn kanssa nelinpelin loppuotteluun.

Peliyhtiö Unibet lähettää Kontisen nelinpelifinaalin live stream-palvelussaan.

Lue myös:
VIDEO: Naisten US Openille yllätysmestari!
VIDEO: US Open päättyi serbialaisjuhliin!