Video: Nollapelin torjunut suomalaisvahti teki seurahistoriaa! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/11/2014
Jaa tämä...

Nashville Predatorsia edustava Pekka Rinne on nyt seurahistorian eniten voittoja torjunut maalivahti.

Nashville Predatorsin ykkösvahti Pekka Rinne nappasi torstain NHL-kierroksella uransa 162. voiton, kun Phoenix Coyotes kaatui kotikentällä puhtaasti maalein 2-0. Voittolukema on siitä merkittävä, että ottelun myötä Rinteestä tuli eniten Predatorsin väreissä voittoja torjunut maalivahti.

Suomalaisvahdin kauden toinen nollapeli irtosi 29 torjunnalla. Samalla mies palkittiin ottelun parhaan pelaajan tittelillä.

Rinne ohitti seuran voittolistauksella nykyisin Pittsburgh Penguinsin maalilla torjuvan Tomas Vokounin, joka torjui aikanaan 161 voittoa Predatorsille.

– Tuntuu hyvältä, mutta tämä on myös joukkueen saavutus. Olen pelannut hyvissä joukkueissa hyvien pelaajien kanssa, ja minulla on ollut myös onnea. Tomas oli hyvä maalivahti tässä organisaatiossa, kommentoi Rinne NHL:n verkkosivuilla.

Rinne on pelannut koko uransa Predatorsin väreissä. NHL-otteluita 31-vuotiaalle suomalaisveskarille on kertynyt toistaiseksi 316 kappaletta.

Tappio oli kova paikka Lauri Korpikosken edustamalle Coyotesille, sillä joukkue taistelee kiivaasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Predators on taasen menettänyt toivonsa kevään ratkaisupeleihin yltämisestä, ja Rinne jatkaneekin kauttaan Leijonien matkassa.

Katso Rinteen juhlaottelun huippuhetket tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut