Norja U20 - Ruotsi U20 29.12.2013 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Nuorten maailmanmestaruusturnauksen kaksi ääripäätä iskevät yhteen.

Norja (+7,5 maalia) – Ruotsi, merkki 2, kerroin 1,48 Betsson
Norja (+8,5 maalia) – Ruotsi, merkki 2, kerroin 1,90 Nordicbet

Betssonin kertoimet otteluun 28,00 | 17,00 | 1,01 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen ottelutarjontaa, tänään pelataan yhteensä kaksi ottelua. Illan jälkimmäisessä ottelussa yhteen iskevät Norja sekä Ruotsi. Joukkueiden välinen tasoero on aivan sairasta luokkaa, sillä Norja on tämän turnauksen surkein joukkue, kun taas Ruotsi on pelannut itsensä suurimmaksi mestarisuosikiksi. Voidaan sanoa se jo nyt suoraan, että Ruotsi on ehdottomasti suurin suosikki viemään mestaruuden, sillä kaksi ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet Tre Kronorille kaksi voittoa sekä vaatimattomasti yhdeksän tehtyä maalia. Ruotsi on ehtinyt voittamaan jo Sveitsin sekä Suomen eli Ruotsi on pelannut kahta suhteellisen laadukasta joukkuetta vastaan. Tämä ottelu ei todennäköisesti ole Ruotsille turnauksen sytyttävimpiä otteluita, mutta toisaalta tälläisetkin ottelut on ehdottomasti hoidettava.

Norjan turnauksesta on turhaa lähteä keskustelemaan sen enempää, koska Punasiniset tulevat lähtemään alkulohkon päätteeksi keräämään tavaroitaan ja poistumaan takaisin kotimaahansa. Ensimmäisessä ottelussaan Norja hävisi Venäjälle ainoastaan yhdellätoista maalilla. Jollain tapaa tuotakin ottelua oli kurjaa seurata, koska siinä ei yksinkertaisesti ollut mitään järkeä. Tuollaiset ottelut eivät hyödytä ketään. Jälkimmäisessä ottelussa Norja puolestaan hävisi Suomelle 5-1 maalein. Ensimmäisessä erässä Norja pystyi melkein suomalaiset pitämään poissa maalinteosta, mutta avauserän viimeisellä minuutilla ketsuppipullo aukesi. Sen jälkeen Norjalla olikin ainoastaan tiedossa sivusta seuraajan roolia. Viisi maaliahan ei sinänsä kuulosta lainkaan pahalta, mutta kahteen otteluun kuusitoista päästettyä maalia kertoo jo paljon Norjan surkeudesta.

Suomi taisteli Ruotsia vastaan eilen erittäin hyvin, mutta lopulta Tre Kronorin rutiini oli Pikkuleijonille liikaa. Se kertoo paljon Ruotsin tilanteesta, että jo rutiinilla kaatuvat Suomen tasoiset joukkueet. Suomeahan sekä Norjaa ei voida edes vertailla keskenään, koska näidenkin joukkueiden välinen tasoero on aivan sairasta luokkaa. Yksinkertaisesti ei ole mitään selitystä sille keksittävissä, jos Ruotsi onnistuu tälläisen ottelun voittamaan pienemmällä maalierolla kuin seitsemällä tai kahdeksalla maalilla. Norja sekä Ruotsi eivät ole muutamaan vuoteen kohdanneet maailmanmestaruustasolla, mutta sillä tuskin on lopputuloksen kanssa mitään merkitystä. Ruotsi voitti muutama vuosi sitten Norjan ainoastaan kuudella maalilla, mutta tässä turnauksessa Ruotsi pelaa kotiyleisönsä edessä – maaleja halutaan varmasti tehdä enemmän kuin laki sallii. Suurellakaan tasoituksella Ruotsia ei pidä jättää vetokupongin ulkopuolelle.

Veikkaussivut | Tuomas