Norja – Suomi 14.2.2014 | Juhana

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/01/2018
Jaa tämä...

Mättääkö Suomi maaleja Norjankin verkkoon?

Vihje lyhyesti

Suomi avasi olympiaurakkansa pirteästi Itävaltaa vastaan torstaina, vaikka Itävalta iskikin neljä osumaa suomalaispuolustuksen lepsuilun seurauksena. Palavereissa ja harjoituksissa on eilisen jälkeen varmasti paneuduttu puolustuspelin pitävyyteen, joten sama tuskin toistuu Norjaa vastaan. Hyökkäyspäässä tehoja syntyi laajalla rintamalla kuuden eri maalintekijän voimin ja Norjalle voi perjantai-iltana ennustaa kiirettä omassa päässään.

Norja pelasi myöhäisillan ottelun Kanadaa vastaan. Hieno taistelu jäi ilman palkintoa, mutta kova vääntö verotti varmasti voimavaroja. Aamuottelussa torstaina leveällä miehistöllä pelannut Suomi pääsee otteluun tuoreempana kuin tähtiään kuormittanut Norja ja norjalaisten jalka alkaa painaa ottelun jossakin vaiheessa.

Vihje: Suomi -2,5, kerroin 1,70 Unibet

 

 

Perustelut vihjeelle

Suomi kohtaa Norjan Sotshin olympiakiekon toisessa ottelussaan. Torstain aamuottelussa Suomi kaatoi vaivatta Itävallan ja osoitti, ettei maaliteko ainakaan huonompia joukkueita vastaan tuota ongelmia. Kahdeksan osumaa on mitä tahansa maata vastaan olympialaisissa kova juttu.

Suomen puolustus sen sijaan nukahti muutaman kerran surkeasti. Ei ole vaikea arvata, millä teemalla Leijonat lähtee otteluun Norjaa vastaan. Puolustus on saatava pitäväksi. Maalivahdista homma ei jää kiinni, vaikka Tuukka Rask siirtyykin katsomon puolelle. Tolppien väliin luistelee Dallasissa huippukautta pelaava Kari Lehtonen, joka luultavasti saa enemmän apua puolustukselta kuin Rask Itävalta-pelissä.

Norja esiintyi yllättävän pirteästi Kanadaa vastaan ja piti turnauksen toista ennakkosuosikkia pihdeissään pitkälle toiseen erään. Kanada toki vei pisteet 3 – 1-lukemin, mutta Norja osoitti osaavansa pelata kiekkoa. Norjalaisten pitkään tasaisena säilynyt ottelu kanadalaisia vastaan kääntyy kuitenkin Suomen eduksi perjantai-illan ottelussa. Siinä missä suomalaiset saivat lopulta surffailla helpon voiton Itävallasta, taistelivat norjalaiset loppuun saakka verenmaku suussa Kanadaa vastaan. Suomi vyörytti ottelussaan melko tasaisesti neljällä ketjulla, kun taas Norja kasasi painetta ja peliaikaa harvoille tähdilleen. Hyökkääjistä Mats Zuccarello pelasi lähes 25 minuuttia ja Ken Andre Olimb ja Patrick Thoresen pitkälle yli 20 minuuttia. Puolustajista Jonas Holös ja Ole-Kristian Tollefsen pelasivat 24 ja 25 minuuttia. Suomalaisten peliajat jakautuivat 11 ja 19 minuutin välille. Eniten kellotti Olli Jokinen, 19,07 minuuttia.

Lisäksi suomalaisilla palautumisaika torstain ottelusta on ollut jopa 10 tuntia pidempi kuin norjalaisilla. Suomi pelasi torstaina aikaisen päiväpelin, kun Norjan ottelu venyi lähes puoleen yöhön. Odotettavissa on, että norjalaistähtien jalka alkaa painaa suomalaisten tasaisen kovassa vauhdissa ja Suomi karkaa selvään voittoon.

 

Vihje: Suomi -2,5, kerroin 1,70 Unibet

 

Veikkaussivut | Juhana