Nouseeko Bob Bradley Suomen uudeksi päävalmentajaksi?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 15.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Jalkapallon EM-karsinnoissa pahasti epäonnistunut Suomi päätti myöhään sunnuntaina antaa potkut Mixu Paatelaiselle, joka toimi vuodesta 2011 lähtien Huuhkajien käskijänä. Maanantaina on lisäksi käynyt ilmi, että Paatelaisen valmennustiimiin kuulunut Mika Lehkosuokaan ei jatka sinivalkoisten hommissa, vaan hänet nähdään jatkossa entistä tukevammin HJK:n penkin takana.

Mixu Paatelaista arvosteltiin rajusti jo vielä silloin, kun hän toimi Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Viimeinen naula arkkuun oli viime lauantaina kärsitty kotitappio Unkarille maalein 0-1. Tappion kuuden pisteen kamppailussa tarkoitti sitä, että sinivalkoisten viimeisetkin mahdollisuudet kisapaikkaan katosivat. Paatelainen sai kuulla ottelun aikana selvää palautetta kannattajilta, jota Mixu itse ihmetteli. Mixun näkemyksen mukaan Suomi olisi tarvinnut enemmän kannustusta ja vähemmän negatiivisiä huutoja, mutta todellisuudessa Palloliitolla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin erottaa Paatelainen Huuhkajien käskijän roolista.

Palloliitto joutuu maksamaan Paatelaiselle palkkaa sopimuskauden loppuun asti. Skotlannissa asuvan Paatelaisen palkka on noin 22 000 euroa kuukaudessa ja summaan lisätään muut kulut päälle.

Suomen karsintalohkossa jopa Färsaaret on kerännyt enemmän pisteitä kuin Suomi, sillä kääpiövaltio yllätti lauantaina omassa kamppailussaan Kreikan maalein 2-1. Huuhkajat tulevat vielä pelaamaan Helsingissä kerran Färsaariakin vastaan.

Kertoimenlaskijat hyvin perillä Suomen heikosta tilanteesta

Peliyhtiö Unibet uskoi ennen Unkari -ottelua, ettei Mixu Paatelainen näe EM-karsintojen loppua Suomen peräsimessä. Unibet antaa kertoimet myös Suomen seuraavasta vakituisesta päävalmentajasta. Unibetin kerroin Paatelaisen potkuille tai omaehtoiselle lähdölle ennen karsintojen päättymistä oli 1,20. Kerroin sille, että Paatelaisen johdolla oltaisiin menty karsinnat loppuun, oli selkeästi suurempi, sillä yhtiö tarjosi kerrointa 4,00.

Unibetin ykkössuosikki Suomen maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi on Bob Bradley. Hän on yhdysvaltalainen, Norjan liigan Stabækissa hyvää työtä tehnyt valmentaja. Sami Hyypiän kerroin on 4,00, ja tanskalaisen Morten Olsenin kerroin 5,00. Malmötä valmentava norjalainen Åge Hareide saa sivustolla kertoimen 7,50, HJK:n Mika Lehkosuo puolestaan kertoimen 12,00, mutta Lehkosuon ja Huuhkajien tiet ovat jo eronneet.

Listalta löytyy myös muutama todellinen huippunimi, sillä jos Palloliitto saisi houkuteltua Huuhkajien peräsimeen viime kaudella La Ligassa valmentaneen Carlo Ancelottin tai viimeksi Dortmundia valmentaneen Jürgen Kloppin, olisi Unibetin kerroin huikea 201,00. Kuitenkaan Ancelottin tai Kloppin saapuminen Suomeen ei taida olla kovinkaan realistinen vaihtoehto.

Unibetin ehdokkaat uudeksi päävalmentajaksi

Bob Bradley 3,50
Sami Hyypiä 4,00
Morten Olsen 5,00
Åge Hareide 7,50
Mika Lehkosuo 12,00
Rikard Norling 15,00
Simo Valakari 15,00
Shefki Kuqi 21,00
Per-Matias Høgmo 21,00
Mika-Matti Paatelainen 21,00
Juha Malinen 51,00
Jari Litmanen 101,00
Roy Keane 101,00
Antti Muurinen 151,00
Carlo Ancelotti 201,00
Jari Pyykölä 201,00
Jurgen Klopp 201,00
Juha Reini 201,00
Sven-Göran Eriksson 201,00

Lue myös:
Video: Jalkapalloilijoiden epäonnistuneimmat parturireissut!
Liverpool kesällä Suomeen!
Sepp Blatter haluaa perua lopettamispäätöksen?