Novak Djokovic jälleen Wimbledonin mestariksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/12/2015
Jaa tämä...

Wimbledonin tennisturnaus vuosimallia 2015 päättyi miesten kaksinpelin osalta Serbian Novak Djokovicin juhliin. Serbialainen kaatoi Sveitsin Roger Federerin neljässä erässä lukemin 7-6, 6-7, 6-4, 6-3.

Wimbledonin tennisturnaus huipentui miesten kaksinpelin loppuotteluun Serbian Novak Djokovicin ja Sveitsin Roger Federerin välillä. Kamppailusta odotettiin yhtä kaikkien aikojen mielenkiintoisimmista välienselvittelyistä, sillä ATP-listan kaksi kärkipelaajaa olivat vastakkain myös viime vuoden loppuottelussa.

Ensimmäisenä syötönmurtoon pääsi käsiksi Federer, mutta hän menetti heti seuraavan syöttövuoronsa serbialaiselle takaisin. Ensimmäinen erä eteni aina tiebreakiin saakka, jossa Djokovic antoi vastustajalleen vain yhden pisteen.

Toisessa erässä päädyttiin avauserän tapaan tiebreak-ratkaisuun. Djokovic johti katkaisupeliä jo lähes ratkaisevasti numeroin 6-3, mutta Federer selvitti kaikki eräpallot. Lopulta sveitsiläinen onnistui hankkimaan minibreikin viedän toisen erän nimiinsä. Sveitsiläiselle toisen erän voitto oli lähes pakkotilanne, sillä kahden erän takaa hänen mahdollisuudet olisivat olleet minimissä.

Kolmas erä käynnistyi Federerin osalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Sveitsiläinen menetti erän toisen syöttövuoronsa. Vaikka kolmannessa erässä Federer voitti ykkössyötöllään lähteneistä pisteistä 79 prosenttia, sekään ei auttanut häntä nousemaan murron takaa takaisin kamppailuun, vaan kolmas erä päättyi yhden breikin erolla serbialaisen eduksi.

Neljännessä erässä Federer oli jo hieman väsyneen oloinen. Sveitsiläinen menetti erän kolmannen syöttövuoronsa. Sen jälkeen hän pääsi vielä kiinni yhteen Djokovicin syöttövuoroon johdettuaan sitä 0-30, mutta serbialainen käänsi lopulta pelin itselleen. Federer ei pystynyt 5-3 tilanteessa enään pitämään ottelua elossa, vaan menetti syöttövuoronsa uudelleen. Viimeiseksi jääneessä erässä Djokovic voitti ykkössyötöllään lähteneistä pisteistä lähes 80 prosenttia, kun taas sveitsiläinen vain 64 prosenttia.

Federerin kohdalla on keskusteltu jo muutaman vuoden, että voittaako sveitsiläinen enään koskaan Grand Slam-turnausta. Fakta on kuitenkin se, että Federer ei ole enään kiertueen nuorimpia pelaajia. Lopettamisajatukset hänellä ei kuitenkaan ole millään tavalla mielessä, vaan loppuottelun päätteeksi kertoi selkeästi, että nälkää yhä riittää.

– Teen edelleen töitä todella rajusti menestymisen eteen, mutta niin tekevät muutkin. Nälkää on todella paljon, Federer jutteli.

Takana on kaksi viikkoa maailman kauneimman tennisturnauksen tapahtumia. Naisten kaaviossa mestaruuden vei odotetusti Serena Williams, joka kaatoi loppuottelussa nuoren espanjalaisen Garbine Muguruzan.

Naisten nelinpelissä Martina Hingis palasi Wimbledonissa mestariksi lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Sveitsiläinen voitti nelinpeliparinsa Sania Mirzan kanssa huikean loppuottelun Ekaterina Makarovaa ja Elena Vesninaa vastaan. Viimeisessä erässähän Hingis ja Mirza olivat murron jäljessä, mutta nousivat aina mestaruuteen saakka.

Tenniskaudesta jäljellä vain yksi Grand Slam-turnaus

Pikku hiljaa kesä on kääntymässä syksyyn, ja se tarkoittaa kiertueen siirtymistä Euroopan ulkopuolelle. Kauden viimeinen Grand Slam-turnaus pelataan tänäkin vuonna Yhdysvalloissa ja tuolloinhan alustana ovat kovat kentät.

Jos Williams voittaa myös US Openin, hän voittaa yhden kauden aikana kaikki neljä Grand Slam-turnausta. Yhdysvaltalainen onkin Yhdysvalloissa suurin mestarisuosikki.

Mikäli sinulla on jo vahva ehdokas mestariksi, käy lyömässä omat vetosi Unibetillä.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!
Rajun hyökkäyksen kohteeksi joutunut australialainen harkitsee lopettamista – ”En rakasta tätä lajia”