Nuori seiväshyppääjä halvaantunut harjoituksissa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 08/01/2015
Jaa tämä...

Itävaltalainen seiväshyppääjä Kira Grünberg on halvaantunut harjoituksissa tapahtuneessa onnettomuudessa.

Itävaltalainen seiväshyppääjä Kira Grünberg on halvaantunut harjoituksissa tapahtuneessa järkyttävässä onnettomuudessa. Itävaltalaishyppääjä putosi torstaina Innsbruckissa pidetyissä harjoituksissa niskoilleen, ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Grünberg leikattiin välittömästi sairaalassa, mutta onnettomuudessa Grünbergin kaularanka murtui ja aiheutti alaraajojen halvaantumisen.

– Kun olimme diagnosoineet halvauksen ennen operaatiota, potilasta hoidettiin teho-osastolla jotta hänen tilansa saataisiin vakautettua ja uudet vauriot minimoitua, sairaala kertoi tiedotteessa.

Grünbergin vanhemmat olivat paikalla onnettomuuden sattuessa, sillä Grünberg harjoitteli isänsä johdolla.

– Herranjumala, miten traagista. Minulla ei ollut aavistustakaan, nuori ruotsalaishyppääjä Michaela Meijer kertoi Aftonbladetille kuultuaan onnettomuudesta.

– Tämä ei ole vähiten vaarallisia lajeja. Tiedämme riskit, mutta emme laske niitä. En ajattele niitä. Onnettomuus on onnettomuus, sellaista ei voi estää, Meijer pohti lajinsa vaaroja.

Myös toinen ruotsalaishyppääjä Angelica Bengtsson oli järkyttynyt.

– Tämä on kauheaa. Isäni tuli hyvin toimeen hänen isänsä ja valmentajansa kanssa, Bengtsson totesi.

– Tämä on vaarallinen laji, ja tämä toimii varoittavana esimerkkinä seiväshyppääjille, että tässä voi halvaantua tai pahimmillaan kuolla.

– Onnettomuuden vaikutus meidän urheilullemme on tällä hetkellä täysin toissijainen asia. Nyt tärkein on Kira, Itävallan yleisurheiluliiton urheilujohtaja Hannes Gruber kommentoi itävaltalaiselle Orf Sportille.

Grünberg hyppäsi viime vuonna maansa ennätyksen

Nuori itävaltainen hyppäsi viime vuonna EM-kisoissa maansa ennätyksen 445, jolla hän sijoittui kahdeksanneksi. Tällä kaudella Grünberg on hypännyt ulkoradalla 440 ja sisällä 445.

Hänellä oli jo ennestään nivelsidevamma, mutta siitä huolimatta itävaltalainen tähtäsi Pekingin MM-kisoihin.

Tutustu myös Veikkaussivujen vihjeeseen KuPSin ja RoPSin välillä. Peliyhtiö Unibet tarjoaa kotijoukkueen voitolle erinomaista kerrointa.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
Klassikkovideo: Hannu Jortikka tylyttää!
Ilvekselle vahvistus maalivahtiosastolle!

jvg nights