Ruotsi sekä Yhdysvallat lauantain MM-finaaliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2013
Jaa tämä...

Välierät tarjosivat nuorten MM-turnauksessa hurjaa draamaa.

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut lähenevät loppuaan! Tänään pelattiin molemmat välierät. Ensimmäisessä ottelussa Yhdysvallat nappasi upean voiton Kanadaa vastaan. Kanadalla ei ollut ottelussa minkäänlaisia mahdollisuuksia, sillä Yhdysvallat pelasi loistavan ottelun. Yhdysvallat pelasi jopa yllättävän hyvin varsinkin siihen nähden, että Kanadaa pidettiin kuitenkin ennen ottelua ehdottomasti suosikkina.

Päivän jälkimmäisessä välierässä yhteen iskivät Venäjä sekä Ruotsi. Kamppailu oli hyvin erikoinen, sillä välillä ottelu oli täysin Ruotsin hallinnassa, välillä täydellisesti Venäjän hallinnassa ja pelin vauhti muuttui rajusti ottelun aikana. Tuomarilinja oli tässäkin ottelussa mielenkiintoista, mutta lopulta Ruotsi onnistui kuin onnistuikin etenemään loppuotteluun. Ruotsi tarvitsi voittamiseen voittomaalikilpailua, sillä Venäjä onnistui nousemaan 0-2 maalein tappioasemasta 2-2 maalein tasapeliin. Jatkoerässä parhaimmat tilanteet voittoon olivat Venäjällä, mutta lopulta edettiin voittomaalikilpailuun ja Ruotsin voittoon.

Pronssiottelussa kohtaavat siispä Kanada sekä Venäjä. Kyseessä on kahden erittäin pettyneen joukkueen kohtaaminen. Ottelun voittajaa on vaikeaa lähteä ennakoimaan, todennäköisesti maaleja on joka tapauksessa reilusti tulossa. Puolestaan loppuottelussa kohtaavat Yhdysvallat sekä Ruotsi. Myös tässäkin tapauksessa voittajaa on mahdotonta lähteä ennustamaan. Yhdysvallat pelasi upeasti Kanadaa vastaan, mutta Kanada ei pelannut omalla tasollaan ja toisekseen Ruotsi on osoittanut olevansa täysin valmis voittamaan jopa mestaruuden. Erittäin mielenkiintoinen ottelu tiedossa!

Suomen osalta turnaus päättyy karsintasarjassa. Suomi on kuitenkin jo tässä vaiheessa turvassa, sillä Suomi voitti Saksan eilen selkein numeroin. Latvia sekä Saksa taistelevat siitä, kumpi joukkue tulee tippumaan sarjaporrasta alemmaksi.

Veikkaussivut | Tuomas