Nuorten MM-turnaus Venäjällä käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Suomi aloittaa urakkansa Venäjällä heti huomenna Latvia -kohtaamisella.

Jääkiekon alle 20 -vuotiaiden MM-turnaus käynnistyy huomenna! Turnaus tullaan pelaamaan alkulohkojen osalta kahdessa lohkossa, A,-sekä B -lohkossa. Suomi tulee pelaamaan samassa lohkossa Tsekin, Latvian, Ruotsin sekä Sveitsin kanssa. Suomen ensimmäinen vastustaja on Latvia ja ottelu tullaan pelaamaan heti huomenna, keskiviikko-aamuna Suomen aikaa klo 9.30 alkaen.

Toisessa lohkossa ovat Kanada, Saksa, Venäjä, Slovakia sekä Yhdysvallat. Kanadan sekä Venäjän välinen kohtaaminen tulee alkulohkojen päätöskierroksella huipentamaan tämän alkulohkon. Onkin varmasti jokaiselle selvää, että juuri tästä lohkosta kahden jättiläisen etenemistä pitkälle voidaa pitää jossain määrin jopa itsestäänselvyytenä.

Suomen otteluohjelma on seuraava ; ensimmäisenä vastaan asettuu siispä Latvia. Puolestaan Tsekin kohtaaminen on vuorossa perjantaina. Kyseinen ottelu alkaa klo 9.30. Tästä etenemme jälleen muutaman päivän ja juuri ennen Uudenvuodenaattoa pelataan ottelu Sveitsiä vastaan. Ottelu Ruotsia vastaan huipentaa Suomen osalta alkulohkon. Kyseinen ottelu pelataan Uudenvuodenaattona.

Lähtökohdat turnaukseen ovat erittäin mielenkiintoiset! Viime vuonna Suomella oli kasassa jopa kaikkien aikojen ikäluokka, mutta niin vain Suomi joutui pettymään. Raimo Helmisen alaisuudessa Suomi jäi lopulta neljänneksi ja se oli ehdottomasti pettymys. Suomen valmentajan, Tomek Valtosen mukaan Suomi on pelaamassa vain ja ainoastaan mestaruudesta. Mistään muusta ei keskustella. Se on ehdottomasti oikein.

Suomen suurin kysymysmerkki varsinkin ennen harjoitusotteluita oli maalivahtiosasto, mutta harjoitusottelut osoittivat Joonas Korpisalon johdolla, että Suomi pystyy haastamaan ehdottomasti Kanadan, Venäjän sekä Ruotsin taistelussa MM-kullasta. Korpisalo torjui hienosti Suomen viimeisessä harjoitusottelussa Yhdysvaltoja vastaan – Suomi voittikin kyseisen ottelun selkein lukemin.

Veikkaussivut | Tuomas