VIDEO: Olli Huttunen vahvistaa – oli ehdolla Huuhkajien päävalmentajaksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 10/12/2016
Jaa tämä...

Tästä nelikosta Palloliitto valitsi Suomen päävalmentajan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe valittiin avoimen haun kautta. Päätöksen takana oli Pertti Alaja, joka toimii Palloliiton nokkamiehenä. Backen lisäksi erittäin potentiaalisia nimiä olisi ollut muitakin, ja Olli Huttunen onkin vahvistanut Ilta-Sanomille Aamulehdessä olleen tiedon, että hän haki paikkaa Suomen maajoukkueen valmentajaksi loppukesällä 2015.

Aamulehden mukaan Palloliitto haastatteli neljää: Backea, Juha Malista, Huttusta ja nimeltä mainitsematonta hollantilaista.

– Voin vahvistaa, että hain paikkaa. En tiedä, ketä muita oli ehdolla. Olin Palloliiton haastattelussa, Huttunen vahvistaa.

Vielä kauden 2015 alussa Huttunen luotsasi VPS:aa, mutta tehtävä päättyi potkuihin kesken kauden. Syyskuun alussa Huttunen ryhtyi Ykkösessä pelaavan Hakan osa-aikaiseksi toimitusjohtajaksi ja päävalmentajaksi kesken kauden ryhtyneen Asko Jussilan taustatueksi.

Suomen maajoukkueessa Huttunen pelasi maalivahtina 60 kertaa. KaPan kasvatti esiintyi SM-sarjassa ja Veikkausliigaa 431 ottelussa.

Huttunen on toiminut aikaisemmin hetken aikaa Suomen maajoukkueen päävalmentajana, sillä mies toimi väliaikaisena päävalmentajana ottelussa San Marinoa vastaan syksyllä 2010, kun skotlantilaiskäskijä Stuart Baxter oli jättänyt Huuhkajat.

Mielenkiintoista on se, että Backen sopimus julkistettiin vain viikko sen jälkeen, kun avoin haku päättyi. Sen takia onkin vedetty johtopäätöksiä, että avoin haku oli loppupeleissä vain kulissia. Alaja on jatkanut piilossaoloa medialta jo kuukausia.

 

Peliyhtiö Veikkaushuone on jalkapallovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jalkapallosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: Aamulehti, Iltasanomat

Lue myös:
VIDEO: Hans Backe Ylellä Kroatia-tappion jälkeen: ”Pelasimme uskomattoman hyvin”
VIDEO: PSG tarjoamassa Neymarista 222 miljoonaa euroa

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa