Olli Määtälle huima jatkosopimus Pittsburghin kanssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Pittsburhg Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä on viimeisin suomalainen megadiilin tehnyt NHL-tähti.

Rapakon takaa tulleiden tietojen mukaan Olli Määttä on tehnyt pingviinien kanssa uuden rahakkaan jatkosopimuksen. Sopimus on kuuden vuoden mittainen ja arvoltaan peräti 24,4 miljoonaa dollaria. 21 – vuotias Määttä pelaa tällä hetkellä vielä tulokassopimuksensa viimeistä kautta, ja hänestä olisi tullut kesällä rajoittamaton vapaa agentti. Pittsburgh on kuitenkin vakuuttunut miehen otteista siinä määrin, että haluaa rakentaa joukkueen puolustusta tulevaisuudessa JYP-kasvatin varaan.

Uusi sopimus takaa Määtälle mukavan palkankorotuksen. Nuoren miehen tilipussi on tällä hetkellä kasvanut noin 900 000 dollarilla kaudessa, kun jatkossa kausitienestit pyörivät 4 miljoonan dollarin huiteilla. Kolmatta kautta NHL:ssä pelaava Määttä on tehnyt tällä kaudella 53 ottelussa tehopisteet 6+10=16. Koko NHL-urallaan Määttä on tehnyt 54 pistettä 151 pelissä.

Määttä on Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2012. Suomalaispakin nimi huudettiin tuolloin numerolla 22. Miehen lyhyttä uraa ovat ehtineet kiusata jo monet terveydelliset ongelmat. Syksyllä 2014 Määtällä todettiin kilpirauhasen kasvain, ja saman vuoden joulukuussa hän taisteli sikotaudin kanssa. Kausi 2014-15 loppui lopullisesti ennen aikojaan olkapäävamman vuoksi, jonka vuoksi hänelle tuli 10 kuukauden tauko peleistä.

Lue myös:

VIDEO: Flyers-maalivahdilta yksi kauden komeimmista torjunnoista

VIDEO: Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjällä hieno kahden maalin ilta